Helyi közélet

2013.07.19. 13:53

Letették a hatósági épület alapkövét Vásárosnaményban

Vásárosnamény - 300 embernek biztosít majd álláslehetőséget a Közigazgatási Hatósági Szolgálat, az épületnek pénteken tették le alapkövét.

Vásárosnamény - 300 embernek biztosít majd álláslehetőséget a Közigazgatási Hatósági Szolgálat, az épületnek pénteken tették le alapkövét. Dr. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár elmondta: a kormány nem a levegőbe beszélt akkor, amikor az év eleji kihelyezett kormányülésen megígérte, hogy álláshelyeket teremt a hátrányos helyzetű beregi régióban is.

Dr. Tóth László, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára közölte: az épületben az objektív felelősséggel kapcsolatos hatósági ügyintézés, valamint az e-útdíjjal összefüggő adminisztrációs tevékenység folyik majd. Ezután dr. Halmosi Zsolt dandártábornok méltatta az összefogást, és kitért arra, hogy Magyarországon évről-évre csökken a halálos kimenetelű közúti balesetek száma. 2008 óta évente mérséklődik az áldozatok száma, az új hatósági szolgálat révén reméljük ez a tendencia nem áll meg - tette hozzá.

Vásárosnamény polgármestere, Filep Sándor emlékeztette az egybegyűlteket egy néhány évvel ezelőtti, 200 munkahely elvesztésével járó leépítésre.

- Most háromszáz új álláshely jön létre, ami nagyszerű dolog.

Részletek a Kelet-Magyarország július 20-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában