Küldjön hírt! – A Tudomány hétvégéje Bátorligeten

Bátorliget – Október 20-22 között megyénkben is lehetőség nyílik arra, hogy igen nagy jövő előtt álló gyermekeink megmutassák tudásuk gyümölcsét! Idén elsőként, Bátorligeten rendezik meg a Tudomány hétvégéjét, ahová várják szeretettel a gyerekeket, egészen 17 éves korig. Alesenszki Roland, a Bátorligeti-Messier Amatőrcsillagász Klub rendezvényszervezője beszélt:

“- A gyerekeknek olyan kevés lehetőség van arra, hogy azt csinálják, amit szeretnek… Ezért én felajánlottam mindennek a lebonyolítását, szervezését, egyedül csak a szállást és az esetleges étlezést kellene téríteni. Akinek nincs lehetősége, de szeretne jönni, vegye fel velünk a kapcsolatot, biztosan ki találunk valami megoldást! A hétvégén lesz sok előadás, kvíz, természettudonány, csillagászat, meteorológia, légköroptika, és még sok más érdekes téma. Csillagászkodunk, együtt nézzük a csillagokat, és igazán jó kis programokban veszünk részt. Reméljük lesz jelentkezés, maximum 60 főt tudunk átszállásolni. Lesznek díjak, amik gazdára várnak!”

A helyi Klub most alakul át Egyesületté, de eddig is igen sok eseményt szervezett. Megyénk egyik kincstára, eme piciny lakosú faluban van elrejtve.

-Bátorligeti-Messier Amatőrcsillagász Klub-
hirdetés