HAON lakóhelyem

2008.12.18. 12:33

Idős bácsit raboltak ki Debrecenben

<p>A férfi annyit mondott, hogy pénz kell neki, de mivel meglátta a kezében tartott 111.700 Ft-ot, azt kikapta a kezéből, miközben nagy erővel az ajtófélfának lökte, majd a megszerzett pénzzel távozott.</p>

2008. december 17-én 13.30 óra körüli időben az Arany János utca egyik bérházában lakó 83 éves férfi miután a ház elől nyugdíja átvételét követően visszatért az ez időre be nem zárt lakásába, ott egy ismeretlen 35 év körüli férfit talált.

A férfi annyit mondott, hogy pénz kell neki, de mivel meglátta a kezében tartott 111.700 Ft-ot, azt kikapta a kezéből, miközben nagy erővel az ajtófélfának lökte, majd a megszerzett pénzzel távozott. Az idős bácsi utána sietett, s az utcán hangosan segítségért kiabált, hogy a férfit állítsák meg, mert elvitte a nyugdíját.

A segítségkérésre felfigyelt két arra járó fiatal férfi, akik az elkövető után futottak, nem tudták utolérni, azonban látták, amint egy taxival a Hal-köz környékén távozik. Szerencsére a taxi rendszámát feljegyezték, így a sértettel együtt bejelentést tettek a történtekről a rendőrség ügyeletére.

A rendőrség ügyeletének a taxi társaságon keresztül sikerült az elkövetőt szállító taxissal kapcsolatot teremteni, akinek közreműködésével megtörtént az elkövető elfogása. A férfitől lefoglalásra került az idős férfitől eltulajdonított pénz, mely visszakerült jogos tulajdonosához a 83 éves nyugdíjas férfihez.

A 36 éves kokadi férfivel szemben rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A mai napon, azaz 2008. december 18-án előterjesztést tettünk a Debreceni Városi Ügyészség felé a férfi előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására.

A rendőrség ezúton is köszöni az állampolgári figyelmet és természetesen a taxitársaság elkövető elfogásához nyújtott segítségét!

  • Elfogták a sorozatbetörőt
  • "Ok nélkül kötöttek belénk
  • Hogyan „nyúlták” le három öreg hölgy pénzét Balmazújvárosban?
  • Roncs busz „garázdálkodik” a Tócóskertben
  •  Video Video
  • Mentőautó balesete a Kishegyesi úton
  •  Mentőbaleset 2008.12.17.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!