Nagyvilág

2011.01.01. 12:26

Könnygázba halt bele egy demonstráló nő Ciszjordániában

<p>Meghalt egy palesztin nő péntek éjszaka, amikor egy ciszjordániai tüntetésen belélegezte az izraeli rendfenntartók által kilőtt könnygázt - közölték szombaton palesztin orvosok.</p>

A 36 éves Jawaher Abu Rahma Bilin faluban vett részt egy rendszeresen megrendezett, az izraeli telepbővítések elleni felvonuláson. Az izraeli hadsereg szerint a demonstráción mintegy 250 erőszakos tüntető vett részt, ezért kényszerültek a rendezvény feloszlatására.

Az esetről beszámoló ramallahi kórház illetékesei arról nem közöltek részleteket, hogy pontosan mi vezetett a nő halálához, így azt sem tudni, hogy szenvedett-e légzőszervi megbetegedésben, vagy bármilyen más egészségkárosodás erősítette-e fel a könnygáz hatását.

A megmozduláson egyébként részt vett Salam Fayyad palesztin miniszterelnök is, ám ő sértetlen maradt a rendőri beavatkozás során. A Palesztin Hatóság a történtek után úgy nyilatkozott, hogy "háborús bűntettnek" tekintik az asszony halálát. Saeb Erakat, a közel-keleti egyeztetések palesztin főtárgyalója úgy fogalmazott: elítélik a békés tüntetés elleni erőszakos fellépést.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!