bajnokok ligája

2020.02.17. 11:18

Rangadókkal indul a kieséses szakasz

A címvédésre hajtó FC Liverpool az Atlético Madrid, a Paris Saint-Germain pedig a Borussia Dortmund vendége lesz kedden, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős nyitányán.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp reacts ahead of the English Premier League football match between West Ham United and Liverpool at The London Stadium, in east London on January 29, 2020. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Glyn Kirk

Az angol csapat fantasztikus formában van, a Premier League mostani idényében mindössze két pontot vesztett, veretlenül, behozhatatlannak tűnő előnnyel vezeti a tabellát. A sérülések terén is kezd tisztulni a kép az együttesnél, Fabinho és Joel Matip hosszú kihagyás után újra bevethető, csakúgy mint Sadio Mané, aki a szombati, Norwich City elleni bajnokin csereként beállva győztes gólt szerzett.

A jelenlegi állás szerint elképzelhető, hogy a Liverpool már a BL negyeddöntős szakasza előtt bebiztosítja végső győzelmét Angliában – harminc év után először lehet bajnok otthon -, s ha ez így lesz, Jürgen Klopp vezetőedző és csapata a folytatásban az európai porondra összpontosíthat.

Ehhez azonban első lépésként túl kell jutniuk az Atlético Madridon, de nagy meglepetés lenne, ha ez nem jönne össze. A spanyol gárda ugyan védekezésben továbbra is nagyon megbízhatóan teljesít,

támadásban viszont Antoine Griezmann távozásával sokat veszített hatékonyságából, a 120 millió euróért igazolt Joao Felix pedig egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A madridi együttes a La Ligában a negyedik helyen áll, messze leszakadva a bajnoki címért küzdő Real Madridtól és Barcelonától, a Király Kupától pedig már január végén búcsúzott harmadosztályú ellenféllel szemben.

Diego Simeone vezetőedző számára ugyanakkor jó hír, hogy valószínűleg a kisebb sérüléssel bajlódó Alvaro Morata és a novemberben porckorongsérv-műtéten átesett Diego Costa is bevethető lesz a Liverpool ellen, igaz, több játékosa továbbra is maródi.

A Vörösök most először lépnek pályára a Wanda Metropolitano Stadionban azóta, hogy tavaly júniusban ott megnyerték a Tottenham elleni BL-döntőt.

Borussia Dortmund – PSG

A másik keddi mérkőzésen Thomas Tuchel a Paris Saint-Germain trénereként tér vissza korábbi sikerei színhelyére, Dortmundba. A német szakember 2015 és 2017 között irányította a BVB-t, amelyhez most valószínűleg aggodalommal telve utazik.

A párizsiak sztárja, Neymar négy meccset kihagyott bordasérülés miatt, és egyelőre bizonytalan, hogy pályára léphet-e Dortmundban, de a nagyobb gond a védelem, amely a brazil támadó távolléte alatt a szokásosnál gyengébben teljesít.

Szombaton például a bajnokságban 4-4-es döntetlent játszott a PSG a kiesés ellen küzdő Amiens otthonában, a 35 éves Thiago Silva pályafutása egyik legrosszabb teljesítményét nyújtotta. Tuchel le is cserélte őt a szünetben, ezzel együtt kedden várhatóan ott lesz a védelem tengelyében.

A párizsiakon nagy a nyomás, hogy végre továbbjussanak a nyolcaddöntőből, miután az előző három idényben rendre elbuktak a 16 között.

Védekezésben a rivális Dortmund sem túl hatékony, támadásban viszont félelmetes, a Bundesliga eddigi 22 fordulója alatt a legtöbb gólt szerezte, szám szerint 63-at. Ezek közül 24 az utóbbi hat meccsen jött össze, köszönhetően részben az új szerzeménynek, a norvég Erling Barut Haalandnak. Az ugyanakkor biztos, hogy az előkészítések fő felelőse, a sérüléssel küzdő Marco Reus nem lehet ott a pályán a PSG ellen.

Mindkét keddi mérkőzés 21 órakor kezdődik, a párharcok visszavágóit március 11-én játsszák.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában