Magyarország

2011.04.10. 16:57

Már nincs esély az EMFESZ visszatérésére - hvg.hu

<p>Nem kérte januárban felfüggesztett működési engedélyének megújítását az EMFESZ, az erre adott határidő pedig szerdán lejár.</p>

Az egyetemes gázszolgáltatók több tízezer lakossági ügyfelet kaparinthatnak meg így az EMFESZ felségterületéről - olvasható a hvg.hu-n. A lap szerint a cég visszatérésére már semmi esély nincs. Egy piaci forrás azt állítja: Góczi István ügyvezető "már csak a börtönt akarja elkerülni" és az EMFESZ most minden erejét arra összpontosítja, hogy ne maradjon elszámolási vitája a fogyasztókkal, ne legyen adótartozása, és a partnerekkel korrekt módon elszámoljon.

Az EMFESZ kintlévőségei is tetemesek, meghaladják a 9 milliárd forintot. Ebből 3,3 milliárd forint a lakossági ügyfelek tartozása, nagyrészt a fogyasztók átadása körül kialakult zűrzavar miatt. Néhány tízezer fogyasztóval még nem sikerült elszámolni a mérőóra-leolvasások hibái miatt - ismerte el Góczi István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!