Sport

2015.09.20. 16:37

Fucsovics Marci élharcosa volt a feljutásnak

Nyíregyháza - A magyar Davis-kupa-válogatott 3–2-es szófiai győzelméből a nyíregyházi teniszező két egyesbeli sikerrel vette ki a részét.

Nyíregyháza - A magyar Davis-kupa-válogatott 3–2-es szófiai győzelméből a nyíregyházi teniszező két egyesbeli sikerrel vette ki a részét.

A pénteki szettveszteség nélküli győzelmekkel 2–0-s előnybe került a magyar Davis-kupa-válogatott a bulgáriai mérkőzésén, amelyen az euro-afrikai II-es zónából való feljutás volt a tét. Szombaton aztán melegedett egy picit a pite, hiszen a mieink Fucsovics Márton, Gödry Levente összetételű párosa három és fél órás küzdelemben 2:6, 7:6, 6:4, 4:6, 6:1-es vereséget szenvedett a Tihomir Grozdanov, Alekszandar Lazov duójától.

A biztos győzelemhez a vasárnapi egyesek során még egy magyar sikerre volt szükség, ennek megszerzése a nyíregyházi Fucsovics Mártonra (234. a világranglistán) várt. A bolgárok az első napon pihentetett, de párosban bevetett Lazovot (395.) állították szembe az elsőszámú magyar teniszezővel, akiről megint kiderült, hogy más szintet képvisel, mint a bolgárok 300. és 400. hely közötti játékosai, hiszen két óra 18 perc alatt 6:3, 6:4, 6:2-re nyert, megszerezve a magyarok győzelméhez szükséges harmadik hétvégi sikert.

Így aztán az már nem osztott, nem szorzott, hogy Borsos Gábor (842.) 6:2, 6:7, 6:2-re kikapott a Fucsovics által pénteken legyőzött Dimitar Kuzmanovtól (313.), a mieink 3–2-es győzelemmel és az euro-afrikai I-es zónába jutással zárták a szófiai összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!