Nagyvilág

2015.01.19. 14:59

Mi az a Xiaomi? Tényleg le fogja nyomni az Apple-t?

Nincs jelenleg izgalmasabb cég a kínai Xiaomi-nál. 5 éve alatt egy semmi kis startup vállalatból globális céggé nőtte ki magát. Azt mondják, hamarosan lenyomhatja az Apple-t is.

Nincs jelenleg izgalmasabb cég a kínai Xiaomi-nál. 5 éve alatt egy semmi kis startup vállalatból globális céggé nőtte ki magát. Azt mondják, hamarosan lenyomhatja az Apple-t is. Egyelőre csak Ázsiában mozgolódtak, de most tervezik meghódítani az egész világot. Palettájukat tekintve ugyanúgy legyártják az olcsó és a drága, prémium termékeket is. Egyelőre azonban az átlagember számára csak egy semmit sem mondó, ismeretlen kínai cég. A gazdaságtörténelemben számos példa van arra, hogy egy ázsiai cég nagyon nehezen tud elismert szerezni Amerikában és Európában, aminek egyik oda az előítélet. Ha kínai, akkor biztos gagyi vagy hamisítvány. Legjobb példa erre az Alibaba. Hosszú évek alatt sikerült csak elfogadtatnia magát a nyugati piacon. A Xiaomi azonban valami egészen más. Vonzó, fiatalos, minőségi.

A fő termékük a Mi Note, ami egy 5,7-es kijelzővel bíró phablet. Az ára körülbelül 530 dollár, vagyis 145,000 forint. A felhasználok szerint van olyan jó, mint az Apple iPhone 6 és a bemutatón, a cég ügyvezetője is ehhez hasonlította. A másik véglet a Redmi 2, ami már 133 dollárért, tehát nagyjából 27,000 forintért megvásárolható. Ez egy olcsó Androidod készülék 4,7-es kijelzővel. Cég neve egyébként lefordítva egy gabonafajtára utal, kiejteni pedig úgy kell, hogy "SIÓMÍ". Nem árt megjegyezni, ha pár éven belül ilyenért fogunk sorban állni a mobilboltok előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!