Helyi közélet

2016.12.24. 13:45

Nálatok mi kerül a karácsonyi asztalra?

Nyíregyháza - Mikó Botond családjában a kedvencek toplistájának élmezőnyében szerepel a hal. – A halászlé mellett a sült húsok is ott lesznek az asztalon, és újabban a különböző tengeri herkentyűk is díszítik az ünnepi terítéket.

Nyíregyháza - Mikó Botond családjában a kedvencek toplistájának élmezőnyében szerepel a hal. – A halászlé mellett a sült húsok is ott lesznek az asztalon, és újabban a különböző tengeri herkentyűk is díszítik az ünnepi terítéket.

Hrencsikné Hotykai Krisztina az első fogásnál szenteste a húslevesre esküszik: – Vegyesen, többfajta húsból az igazi! Utána hal következik, majd a bejgli lesz a desszert. Karácsonykor hozzánk jönnek a rokonok.

Kovács István elárulta a családi műhelytitkot: – Több mint 30 éves hagyománynak számítanak nálunk a halászlé után második fogásként a szeletekre vágott sertésnyelvből, szívből és veséből készített fokhagymás finomságok, amit a feleségem mesterien süt.

Koczka Tibor feleségével büszkék három lányukra, mostanság pedig az unokavárás lázában égnek: – A tyúkhúsleves, a töltött káposzta, a frissensültek éppúgy elmaradhatatlanok nálunk, mint a bejgli.

Tóth Ferenc húslevese csigatésztából készül és tarja gazdagítja: – A töltött káposzta nálam ilyenkor mindig a menü része, a kürtőskalácsot pedig én készítem.

Balogh Albert nagy családja tradicionálisan náluk találkozik: – A vacsora elfogyasztása előtt ajándékozunk, utána pedig következhet a halászlé, a rántott hal, a töltött káposzta.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában