2016.12.24. 13:45
Nálatok mi kerül a karácsonyi asztalra?
Nyíregyháza - Mikó Botond családjában a kedvencek toplistájának élmezőnyében szerepel a hal. – A halászlé mellett a sült húsok is ott lesznek az asztalon, és újabban a különböző tengeri herkentyűk is díszítik az ünnepi terítéket.
Nyíregyháza - Mikó Botond családjában a kedvencek toplistájának élmezőnyében szerepel a hal. – A halászlé mellett a sült húsok is ott lesznek az asztalon, és újabban a különböző tengeri herkentyűk is díszítik az ünnepi terítéket.
Hrencsikné Hotykai Krisztina az első fogásnál szenteste a húslevesre esküszik: – Vegyesen, többfajta húsból az igazi! Utána hal következik, majd a bejgli lesz a desszert. Karácsonykor hozzánk jönnek a rokonok.
Kovács István elárulta a családi műhelytitkot: – Több mint 30 éves hagyománynak számítanak nálunk a halászlé után második fogásként a szeletekre vágott sertésnyelvből, szívből és veséből készített fokhagymás finomságok, amit a feleségem mesterien süt.
Koczka Tibor feleségével büszkék három lányukra, mostanság pedig az unokavárás lázában égnek: – A tyúkhúsleves, a töltött káposzta, a frissensültek éppúgy elmaradhatatlanok nálunk, mint a bejgli.
Tóth Ferenc húslevese csigatésztából készül és tarja gazdagítja: – A töltött káposzta nálam ilyenkor mindig a menü része, a kürtőskalácsot pedig én készítem.
Balogh Albert nagy családja tradicionálisan náluk találkozik: – A vacsora elfogyasztása előtt ajándékozunk, utána pedig következhet a halászlé, a rántott hal, a töltött káposzta.
KM-LTL