Nyíregyháza

2020.09.14. 18:51

Elindult a sorozat, várják a könyvbarátokat

Az ünnepi könyvhét szervezői júniusban a járványhelyzet miatt úgy döntöttek, hogy szeptemberre halasztják a több mint kilenc évtizedes múlttal bíró kulturális programsorozatot, ám az élet ismét közbeszólt.

Fotó: Pusztai Sándor

A fertőzöttek számának emelkedése miatt több helyen nem rendezik meg a könyvhetet, és vannak települések, ahol megtartják, de az eredetinél kevesebb eseménnyel.

Nyíregyházán ez utóbbi megoldást választotta a sorozatot szervező Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, ahol hétfőn délután Tomasovszki Anita, az intézmény igazgatója nyitotta meg az eseményt.

Nagyon sokan várták már, hogy találkozhassanak az írókkal, költőkkel, és ugyan egy szűkített programban, de a könyvbarátoknak erre az elkövetkező napokban lehetőségük lesz

– mondta az igazgató és hozzátette: a hagyományokhoz híven ezúttal is lesz garázsvásár, az amnesztia-héten köszönhetően most díjmentesen lehet visszavinni a határidőn túli könyveket, ingyenesen lehet beiratkozni, aki pedig kitölti az online kvízt, értékes ajándékokat nyerhet.

A megnyitó után dr. Karádi Zsolt ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Kulcsár Attila Földgömb antikvárius és restaurátor című könyvét, amelyről azt mondta: betegre nevette magát, miközben olvasta.

– A sajátos hangvételű szövegek nyelvi humora, az ötletek továbbgondolása, a mindennapok apró részleteinek felnagyítása teszi különlegessé a kötetet – tette hozzá.

A sorozat keretében kedden fél öttől Nyilas Atilla felolvasóestjére várják az érdeklődőket a könyvtár kamaratermébe, szerdán Nagy Zsuka Delej című kötetét mutatja be dr. Antal Balázs irodalomtörténész, csütörtökön pedig dr. Karádi Zsolt Művek és gesztusok című könyvével ismerkedhetnek meg a megyei könyvtárba érkezők.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában