Helyi közélet

2008.12.11. 09:23

Nyolcszázmillió Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kórházainak

<p>A tárca minden intézménytől felelős gazdálkodást vár, továbbra sem célja a konszolidáció és az adósságrendezés.</p>

– Az Egészségügyi Minisztérium idén több mint 25 milliárd forint megtakarítást osztott szét az Egészségbiztosítási Alap maradványaiból. Az első félév végén már 5,7 milliárdot fordítottak az ellátórendszer fejlesztésére, tegnap pedig további 18 milliárd forint többletet osztottak szét az intézményeknek, szolgáltatóknak az egészségügyi gyógyító-megelőző ellátások javítása érdekében.

A szakminisztérium államtitkára, dr. Vojnik Mária lapunknak elmondta: a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház 547 millió 453 ezer, a fehérgyarmati Szatmár-Beregi Kórház 110 millió 105 ezer, a Kisvárdai Kórház 67 millió 800 ezer, a Mátészalkai Kórház 59 millió 137 ezer, míg a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház 34 millió 397 ezer forintot kapott, melyet még ebben a hónapban átutalunk az intézményeknek.

– A maradvány felosztásánál előnyt élveztek a súlyponti kórházak és a kiemelt intézmények, de jutott a fogászati ellátásra, a Mentőszolgálatnak, a betegszállításnak és a művesekezelésre is. Ezzel a döntéssel a betegek egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésének javítását és a minőségi ellátások nyújtását segítjük, további cél a korszerűbb struktúrájú, hatékonyabb ellátórendszer kialakítása – tette hozzá az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek:

- Bednárik Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában