Macedóniában énekelt a Cantemus Gyermekkar

Szabó Dénes karnagy a kórustagokkal buzdította a válogatottat
Szabó Dénes karnagy a kórustagokkal buzdította a válogatottat
Struga – Június végén a macedóniai Struga városában, a UNESCO védelme alatt álló Ohridi-tó partján rendezték meg a „Kórusok Fóruma” találkozót, melyen Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével vett részt a Cantemus Gyermekkar.

A szakmai fórum elsősorban a Macedóniában tevékenykedő zenei szakembereknek, kórusvezetőknek nyújt segítséget abban, hogy a hagyományos macedón zenei hagyományokat tiszteletben tartva, azokra építve új módszereket ismerjenek meg a különböző zenei kultúrák legkiválóbb karnagyai, kórusai segítségével.

A fórum meghívott vendég karnagya és együttese, Szabó Dénes és a Cantemus Gyermekkar a világon az egyik leghitelesebb képviselője Kodály Zoltán zenepedagógiai módszerének, ennek bemutatására és népszerűsítésére vállalkoztak a mostani útjuk során is.

Szabó Dénes szakmai bemutatóin, kórusműhelyein kívül június 26-án egy önálló koncerttel, majd 29-én a rendezvény zárókoncertjén tették le névjegyüket és arattak nagy sikert. Szabadidejükben a Vev­chani forráshoz és a St. Naum kolostorhoz látogattak el, de jutott idő a Cantemusnál kihagyhatatlan fürdőzésre, és végigszurkolták a magyar labdarúgó-válogatott Belgium ellen vívott Európa-bajnoki mérkőzését is.

– Szilágyi Szilárd –
hirdetés