Magyarország

2012.12.15. 15:33

Elkészült az új városközpont Mórahalmon

Mórahalom, 2012. december 15., szombat (MTI) - Elkészült Mórahalom új közigazgatási, gazdasági, közösségi feladatokat is ellátó városközpontja, a beruházás uniós támogatással, 937 millió forintból valósult meg.

Mórahalom, 2012. december 15., szombat (MTI) - Elkészült Mórahalom új közigazgatási, gazdasági, közösségi feladatokat is ellátó városközpontja, a beruházás uniós támogatással, 937 millió forintból valósult meg.A szombati átadóünnepség kezdetén Nógrádi Zoltán (Fidesz) polgármester, országgyűlési képviselő és Szántó Mária címzetes főjegyző szimbolikusan bezárta a XIX. században épült régi városháza épületét. Nógrádi Zoltán ünnepi beszédében hangsúlyozta, a helybeliek negyvenéves álma vált valóra az új, a polgármesteri és a járási hivatalnak is helyet adó városközpont elkészültével. A háromszintes, 2500 négyzetméteres alapterületű épület kivitelezője a szegedi székhelyű Ferroép Zrt. volt.

A beruházáshoz az önkormányzat 750 millió forint uniós támogatást kapott. Az épület átriumában és az előtte kialakított téren - ahol Máthé István Szentháromság-szobra is helyet kapott - kulturális és közművelődési rendezvényeket is tarthatnak. A fejlesztés egyik elemeként a város szívében fedett piaccsarnokot is kialakítottak, ahol a Homokhátság termelői kínálhatják majd termékeiket. Nógrádi Zoltán korábban az MTI-nek elmondta, a minőségi élelmiszerekre komoly keresletet jelent a mintegy négyszázezer vendég, aki évente megfordul Mórahalmon.

Az Erzsébet fürdővel szomszédos régi polgármesteri hivatal a kialakítása miatt nem volt alkalmas a kistérségi szolgáltató funkciók ellátására, az egyablakos ügyintézés megvalósítására. Az épületet idegenforgalmi, egészségturisztikai célokra hasznosítják majd.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!