szon-sportoldal

2011.06.03. 16:50

Hazai búcsúra készül a Spartacus

<p>Az önkormányzat vezetői senkivel sem tárgyalnak a klub jövőjéről.</p>

Búcsúra készülnek a csapatok. Hazaira. A labdarúgó NB II. Keleti-csoportjában az utolsó előtti fordulóban a pályaválasztók ebben a szezonban utoljára játszanak hazai környezetben. Így lesz a Szpari is, a nyíregyháziak szombaton (18) az MTK fiataljait fogadják a Városi Stadionban.

A szertefoszlott álmok után nem lesz egyszerű motiválni a Spartacus játékosait, pedig a győzelem több okból is úgy kellene mint egy falat kenyér. Egyrészt jópár piros-kék focistának utolsó fellépése lesz a Városi Stadionban, így nem mindegy, hogy szájízzel köszönnek majd el a szurkolóktól. Másfelől a dobogós helyezéshez mindenképpen szükség van a három pontra. A második mezőkövesdiek két ponttal állnak a Szpari előtt és szombaton Vecsésen vizitálnak, a negyedik váciak előtt három egységgel állnak Andorkáék, a Duna-partiak vasárnap Makón szerepelnek.

- Természetesen szombaton szeretnénk itthon tartani a három pontot és győzelemmel zárni itthon ezt a különös bajnokságot - kezdte olvasóink tájékoztatását Kovács János. - A védelemben változás lesz a váci mérkőzéshez képest, hiszen Csékét egy mérkőzésről eltiltották, helyére Goia kerül. Más változás nem várható, remélhetőleg szombaton minden játékos bevethető lesz. A sikerhez nem hibázhatunk hátul, a helyzeteket pedig értékesítenünk kell. Az MTK lendületes, hajtós csapat, ám amennyire előnyük a fiatalság, annyira kedvezhetnek nekünk, az hogy a mi csapatunkat rutinosabb játékosok alkotják.

Áthidalhatatlan szakadék?

Miként arról lapunkban is beszámoltunk, a héten felröppent egy hír, miszerint az NB I-es Vasas tulajdonos együttműködésre hajlik a nyíregyházi klubbal. Egyelőre úgy tűnik, ez az elképzelés aligha hidalja át azt a szakadékot, ami a Spartacus jövőjét jelképezheti. Sziky Gyula, a klubot működtető gazdasági társaság többségi  tulajdonosa lapunknak úgy nyilatkozott: tudomásul veszi, hogy személye úgymond nemkívánatos, vele nem akar a város vezetése tárgyalni. Elmondása szerint négy olyan tervezetet ajánlott fel a város vezetésének, amely alapján az önkormányzat számára nem került volna pénzbe az, hogy a Nyíregyháza Spartacus jövője stabil legyen. Szerinte a Vasas tulajdonosaival tárgyaltak az önkormányzat vezetői, és szerinte a Spartacussal kapcsolatosan a legrosszabb ajánlatot tették. Ezek alapján joggal merülhetnek fel olvasóinkban a következő kérdések:

Valóban nem kívánatos személy a nyíregyházi sportéletben Sziky Gyula?  Valóban tett négy olyan javaslatot, amelyek megvalósítása nem került volna önkormányzati pénzbe? A város vezetésének mi az álláspontja a Nyíregyházi Spartacussal  kapcsolatosan? Milyen feltételek és körülmények mellett, milyen támogatással tudják elképzelni a jövőt?

Ötven millióba kerül

A kérdéseket elektronikus levélben küldtük el dr. Kovács Ferencnek, Nyíregyháza polgármesterének címezve, a városházi sajtószolgálattól a következő válaszokat kaptuk.

- A Nyíregyháza Spartacus egy magán club, az önkormányzat vezetői nem tárgyalnak senkivel annak sorsáról. Arról, hogy a tulajdonosa kivel és miről tárgyal, a városvezetésnek sem tudomása, sem semmilyen információja nincs. Mint minden sportot, a városvezetés a labdarúgást is a jelenlegi lehetőségei szerint igyekszik támogatni. Így az idei szezonban is ingyen használhatják a stadiont és annak létesítményeit, az ott található irodakomplexumot és konditerem részleget. Ez egyébként a városnak közel 50 millió forintba kerül. Minden használható javaslatot, ami az önkormányzathoz érkezett beépítettünk az új sport koncepcióba - tartalmazza a válaszlevél.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!