Magyarország

2008.11.02. 06:57

Csaknem biztosra veszi a miniszterelnök a költségvetés megszavazását

<p>A kialakult gazdasági helyzet megerősítette az SZDSZ és az MDF felelősségvállalását, ezért csaknem biztosan megkapja a többséget a parlamentben a jövő évi költségvetés - nyilatkozta a miniszterelnök a Vasárnapi Híreknek.</p>

Gyurcsány Ferenc szerint az országnak most stabilitásprogramra és nem politikai csatározásokra van szüksége. A szocialista pártelnök szerint azonban a Fidesz és a KDNP tovább folytatja a 2006-ban elkezdett politikáját, amely kimerül a kormány és a miniszterelnök szidalmazásában. A kormányfő nagyságrendekkel nyugodtabb, mint pár nappal ezelőtt, ugyanis - véleménye szerint - sikerült elhárítani az országot fenyegető csődveszélyt.

Gyurcsány Ferenc a következő feladatnak a pénzügyi válságot követő gazdasági recesszió hatásainak csökkentését nevezte. Az elmúlt hetekben a kormányfőnek eszébe sem jutottak a másfél év múlva esedékes választások. Mint mondta: ha olyan dolgokat kell tennie az ország érdekében, amelyek csökkentik népszerűségét, azt megtenné. A miniszterelnök a munkahelyek megőrzését tekinti a legfontosabb feladatnak, még úgy is, hogy például a közszférában dolgozók bére nem emelkedhet. A nyugdíjasok érdekeit azonban még ebben a helyzetben is sikerült megvédeni - tette hozzá a miniszterelnök.

Kapcsolódó cikkek:
· Olvassa Magyarország legfrissebb híreit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!