Magyarország

2010.07.14. 18:10

Pert nyert a Danubius az ORTT-vel szemben

<p>Megnyerte a Danubius Rádió az Országos Rádió és Televízió Testülettel (ORTT) szemben indított frekvenciapert - mondta a Független Hírügynökségnek szerdán a rádió jogi képviselője a Fővárosi Ítélőtábla határozata után.</p>

Szecskay András szerint a médiatörvény rendelkezései alapján az ORTT-nek fel kellene mondania az Advenio Zrt.-vel kötött műsorszolgáltatási szerződést.

A Fővárosi Ítélőtábla szerdai döntésével helyben hagyta a Fővárosi Bíróság januári ítéletét, a Danubius Rádió tehát megnyerte az ORTT-vel szemben indított pert - mondta a rádió jogi képviselője. Szecskay András magyarázata szerint a korábbi határozat azt állapította meg, hogy jogsértően járt el az ORTT, amikor nem zárta ki a frekvenciák pályáztatása során az Adveniót, amely a Danubius frekvenciáit kapta. Most ez vált jogerőssé.

A bíróság nem tehet többet

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy a médiatörvény speciális rendelkezései alapján, a bíróság csak jogsértést állapíthat meg, ennél többet nem tehet. Tehát nem kötelezheti az ORTT-t arra, hogy bontsa fel a műsorszolgáltatási szerződést az Advenióval. Ezt a médiatörvény egyik rendelkezése alapján kellene megtennie a testületnek, ezzel együtt pedig folytatnia a korábbi pályázatot - tette hozzá.

Ugyancsak szerdán a Fővárosi Ítélőtábla a Sláger Rádió hasonló perével kapcsolatban is helyben hagyta a Fővárosi Bíróság szintén januári ítéletét. A rádió korábban azt közölte, hogy az ORTT be sem fogadhatta volna az utód, Neo FM pályázatát, ezért nyertesnek sem nyilváníthatta, és műsorszolgáltatási szerződést sem köthetett volna vele. A NeoFM-et működtető FM1 Konzorcium ugyanakkor közleményében arról írt, hogy megnyugtatónak tartják a döntést, amellyel szerintük jogerőssé vált: a bíróság elutasította az FM1 és az ORTT közötti műsorszolgáltatási szerződés érvénytelenségének megállapításait.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!