Magyarország

2010.08.05. 18:51

A Malév leányvállalata bírósághoz fordul

<p>Bíróságon támadja meg a Malév Ground Handling az Egyenlő Bánásmód Hatóság határozatát, amelyben egymillió forintos bírságot szabtak ki. A hatóság szerint ugyanis a cég szakszervezeti tevékenysége miatt diszkriminálta az egyik munkavállalóját.</p>

Ahogy a Független Hírügynökség már beszámolt róla, az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) határozatában egymillió forintos bírságot szabott ki a Malév egyik leányvállalatára, a földi kiszolgálással foglalkozó Malév GH Zrt.-re. A vállalatnak azért kell fizetnie, mert diszkriminálta egy munkavállalóját szakszervezeti tevékenysége miatt.

A Malév GH csütörtök este azt közölte, hogy álláspontjuk szerint az EBH nem megfelelő következtetések alapján hozta meg döntését. A társaság nem volt diszkriminatív egyik munkavállalójával szemben sem, a hatályos munkajog szerint járt el, amely körülményt a hatóság nem kívánt figyelembe venni. A Malév GH ezért a bíróságon támadja meg a hatóság határozatát - közölték.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!