Magyarország

2010.10.16. 18:54

VDSZSZ: Csaknem hatszáz vasutas talpára kötne útilaput a Rail Cargo

<p>Nemhogy visszavonta a 460 munkavállaló kirúgását előkészítő intézkedését, további 150 vasutas csoportos létszámleépítését jelezte a Rail Cargo Hungaria Zrt. vezetősége, amit hivatalosan decemberben jelentenek majd be - olvasható a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) honlapján.</p>

 Az érdekképviselet úgy tudja: az elbocsátás a munkáltató tervei szerint jövő év első félévében lenne.

A kilátásba helyezett elbocsátással több mint 20 százalékra emelkedett a Magyarországon tervezett leépítés mértéke a cégnél, ami máris a duplája annak, amennyivel az RCA Ausztriában csökkentené létszámát. Ráadásul a VDSZSZ információi szerint a 610 munkavállalón kívül várhatóan még további vasutasoktól is meg kíván válni a teherszállító cég.

A VDSZSZ Szolidaritás jelenleg is munkavállalói fórumokat tart szerte az országban a sztrájkkészség felmérésére. Az első visszajelzések alapján kiemelkedő lesz az RCH-nál meghirdetett munkabeszüntetés támogatottsága a cargós munkavállalók körében - közölték.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!