Magyarország

2010.12.24. 14:46

Még jövő szerdáig nyitva lesz a budapesti karácsonyi vásár

<p>Péntek délben kinyitották az utolsó ablakot is a fővárosi Gerbeaud-ház homlokzatán kialakított adventi naptáron. A Vörösmarty téri vásár szombaton és vasárnap zárva lesz, de hétfőtől szerdáig még kinyit a 140 kézműves, és további színes programok is várják a látogatókat.</p>

Fény- és hangjáték mellett nyílt ki az 1-es számú ablak még december 1-jén a Vörösmarty téren. Azóta minden nap 17 órakor kinyílt egy újabb a hatalmas kalendáriummá változott Gerbeaud-házon. Az utolsó ablakot pénteken délben nyitották ki.

A karácsonyi vásár november 19-én kezdődött. Az ünnepi hétvégén zárva lesznek a pavilonok, de jövő héten újra várja a látogatókat a 140 árus kézműves portékákkal, hagyományos magyar ételekkel és italokkal.

Az első vásárt egyébként 1999-ben rendezték. A cél az volt, a főváros egyik legszebb tere az ünnephez méltó rendezvény helyszínévé váljék, ahol tucatáruk helyett igényes népművészeti és egyedi iparművészeti alkotásokat vásárolhatnak a látogatók.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!