Magyarország

2011.01.14. 16:42

Elindul a Mindentudás Egyeteme 2.0

<p>Több év kihagyás után újraindul a Mindentudás Egyeteme. Négy téma - az élet, a társadalom, a környezet és a jövő - köré szerveződik, mindegyikhez négy-négy előadás tartozik majd. A tudományos előadásokat nyomon lehet követni a helyszínen, meg lehet majd nézni a Magyar Televízióban, illetve az interneten is.</p>

Csaknem négy év szünet után ismét lesz Mindentudás Egyeteme. A Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Telekom által szervezett programsorozat a Norvég Alap támogatásával jön létre, 840 millió forintból.

Rényi András főszervező a Mindentudás Egyeteme 2.0 bemutató sajtótájékoztatóján elmondta: a programsorozat négy fő téma köré épül, ezek az élet, a társadalom, a környezet és a jövő. Mindegyik alaptémához négy-négy előadás tartozik, így összesen 16 szakember fog beszélni. Az előadásokat Budapesten és hat vidéki egyetemi városban tartják meg, majd azokat a Magyar Televízió is bemutatja. A tévében emellett minden előadáshoz egy filmösszeállítás és egy kerekasztal-beszélgetés is tartozik majd, így összesen 48 műsort kísérhetnek figyelemmel a nézők. Mindemellett az interneten is nyomon lehet majd követni a programsorozatot, a www.mindentudas.hu oldalon.

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke a tájékoztatón elmondta: a cél megismertetni a világ legújabb tudományos eredményeit a nagyközönséggel hiteles és közérthető tolmácsolásban. Reményeik szerint hasonló sikereket könyvelhetnek majd el, mint az évekkel ezelőtti előadássorozat.

Az első előadást Barabási Albert-László tartja szombaton "Amit ma megtehetsz, megteszed holnap is - Kiszámítható-e az emberi viselkedés dinamikája?" címmel.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!