Magyarország

2011.01.04. 19:26

Zenészek az agykárosodott gyerekekért - RTL Híradó

<p>Az agykárosodott gyerekeknek segít 19 közismert magyar zenész. Az énekesek egy dalt adnak elő, és klipet is forgatnak hozzá a Hajrá, Peti! Alapítvány felkérésére.</p>

A szervezetet egy agysérült kisfiú, Varga Péter szülei hívták életre. A kezdeményezéssel a többi hasonló helyzetbe került szülő lehetőségeire szeretnék felhívni a figyelmet.

Peti még 2006-ban, csecsemőként egy vacsora közben félrenyelt. Leállt a légzése és a keringése is. Agykárosodása lett. Több ázsiai és tengerentúli kezelés után mára visszanyerte a látását, egyedül lélegzik és eszik is. "Több családot is ismerünk, személyesen is, amely ezután ebbe a programba fogott. Mi próbálunk információval is segíteni, és több gyereket anyagilag is támogat az alapítvány, amennyire tud" - mondta az RTL Híradónak Vargáné Nánási Virág, Péter édesanyja.

A dal és a klip figyelemfelkeltés céljából készül. Az édesanya szerint sokan ugyanis nem gondolják végig, mivel jár egy agykárosodott gyerek kezelése. A 19 zenész a klip felvételére Pétert is várta, de ő nem tudott elmenni, mert fertőző tüdőgyulladással fekszik otthon.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!