Magyarország

2011.03.30. 20:30

Ötből egy - új egészségügyi háttérintézményt hoznak létre

<p>Öt intézmény összeolvasztásával hozzák létre a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet május elsejétől. A kormány szerdai ülésén támogatta az erről szóló javaslatot.</p>

Az Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet (EMKI) alapjain az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet (ESKI), az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI), az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet (ETI) és az Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ (OSZMK) összeolvadásából jön létre az új módszertani központ.

A GYEMSZI teljes egészében átveszi az EMKI, ESKI, OGYI és ETI hatósági illetve egyéb szakmai feladatait, továbbá az OMSZK tevékenységének egy részét. Az intézet feladata lesz az országos egészségügyi minőségfejlesztési és betegbiztonsági stratégia megalkotása, az egészségügyi intézmények közötti funkcionális integrációhoz szükséges kataszterek nyilvántartása, az ágazat informatikai központjának létrehozása, a Nagytérségi Egészségszervezési Igazgatóságok kialakítása és az ágazatot érintő európai uniós projektek menedzselése.

Az indoklás szerint az új szervezetet azért hozzák létre, hogy növeljék az egészségügyi háttérintézmények és az ágazat hatékonyságát, valamint szeretnék megszüntetni a szervezeti-működése szétaprózottságot.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!