Magyarország

2011.03.21. 21:31

Titok, miért rúgták ki a dombóvári aljegyzőt

<p>Dombóvár - Meglepetésszerű gyorsasággal rúgta ki a dombóvári aljegyzőt a helyi képviselő-testület fideszes többsége.</p>

Rendkívüli testületi ülést tartott március 17-én délután a dombóvári képviselő-testület, amelynek éjszakába húzódó zárt részén azonnali hatállyal és minden indoklás nélkül felmentették Szabó Pétert, aki 2008 óta volt a város aljegyzője.

A Fidesz képviselőcsoportját is megosztó döntés komoly vihart kavart a városban. A jobboldali képviselőcsoport 2008-ban egyhangúlag támogatta aljegyzői kinevezését, Szabó munkájával kapcsolatban akkor sem merültek fel kifogások, amikor 2009 és 2010 ősze között a fideszes Patay Vilmos irányította a várost.

A városi képviselő-testületben többségben lévő Fidesz a zárt ülés után sem kívánt többet elárulni a döntés okáról. Nagy Roland, a fideszes képviselőcsoport szóvivője erre vonatkozó kérdésünkre annyit válaszolt, hogy az indoklás nélküli elbocsátás lényege éppen az, hogy nem osztják meg annak okait. Nagy szerint voltak ilyenek, de nem a nyilvánosságra tartoznak.

Az előterjesztés a Fideszt is megosztotta. Szabó Loránd szocialista polgármester és a MSZP két képviselője mellett a zárt ülésről távol maradt a Fidesz részéről Bükkösdi Olga is, a jobboldali alpolgármester, Kerényi Zsolt pedig párttársai ellen szavazott. Nagy szerint képviselőtársa távollétének más oka volt, Kerényi pedig magánvéleményt fogalmazott meg szavazatával.

Szabó Loránd polgármester szerint a döntés azért is elképesztően káros, mert az önkormányzati apparátust teljes egészében demoralizálta, hiszen most mindenki az állását félti. Szabó nem hagyja annyiban az ügyet: a döntést felfüggesztette, így most a képviselő-testületnek újra össze kell ülnie 15 napon belül, ha kitart döntése mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!