Magyarország

2011.08.22. 08:44

Nem lesz körzeti híradó?

Miskolc - Folytatódik a vidéki közmédia hírcentrumok létrehozásának folyamata.

Miskolc - Folytatódik a vidéki közmédia hírcentrumok létrehozásának folyamata. Úgy tudjuk, szeptember 5-én, hétfőn már nem készítenek regionális híradót a Magyar Televízió miskolci stúdiójában és megszűnik a heti magazinműsor. A dolgozók a Médiaszolgáltatástámogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) alkalmazásában maradnak.

Az intézkedés következménye többek között annak, hogy júliusban hét – a stúdióban dolgozó – munkatárs – köztük a stúdió vezetője – kapta meg felmondólevelét, azaz ennyivel csökkent a műsorkészítők száma. Mint ismeretes, a központi médiairányítói elképzelések szerint a jövőben a közszolgálati írott és elektronikus sajtó (rádió és televízió) munkatársait magába foglaló vidéki hírcentrumok látnák el írott, képi és hanganyagokkal a közszolgálati médiumokat.

Tévések a rádióban is

Mint lapunkban is olvashatták, az összevont közmédia műsorkészítés terve alapján elhatározott létszámleépítés részeként júliusban az országos médiumok két miskolci helyi szerkesztőségénél – a körzeti rádiónál és a regionális televíziónál – jelentették be, hogy kiknek a munkájára nem számítanak a jövőben. Akkor 7-7 dolgozóval közölték, hogy megválnak tőlük.

Együttműködnek

Az elbocsátottak között volt mindkét stúdióvezető, ám csak a rádió élére neveztek ki új vezetőt, Balogh Zoltán személyében. Arról is döntés született, hogy a két stúdió együttműködik a műsorkészítésben. A körzeti rádió műsoridejének tartalommal való megtöltésében azóta a televízió riporterei is közreműködnek.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!