Magyarország

2011.08.24. 14:51

TISPOL: A gyorshajtókra koncentrálnak

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Újra TISPOL akció Borsodban! Az országos sebességmérő akció célja a halálos közúti balesetek számának csökkentése.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Újra TISPOL akció Borsodban! Az országos sebességmérő akció célja a halálos közúti balesetek számának csökkentése.

Csütörtökön és pénteken ismét a sebességhatárok betartásának ellenőrzésére koncentrálnak a rendőrök. A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján szervezett „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági kampányban a megye rendőrei is részt vesznek.

A sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok. Évek óta az összes személysérüléses közúti baleset egynegyede- egyharmada, a halálos kimenetelű baleseteknek pedig közel 40 százaléka vezethető vissza a gyorshajtásra.

A statisztikai adatok alakpán a halálos balesetek többsége általában a nyári, kánikulai időszakban következik be; ilyenkor nagyobb a forgalom az utakon a szabadságolások miatt, az autósokat pedig a jó idő csábítja a gyorshajtásra, miközben a hőségtől esetleg bágyadtabban ülnek kocsiba.

A megye útjai az idei évben nem szedtek annyi áldozatot mint tavaly

Ez évben – a január elsejétől augusztus 7-ig terjedő időszakban – 421 közlekedési baleset történt, ezekben összesen 585-en sérültek meg. A tavalyi esztendő hasonló időszakában 457 közúti balesetben 618 sérült volt. Az adatokat összevetve 8 százalékos javulás tapasztalható ezen a területen – összegezte dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője. A halálos kimenetelő közúti balesetek száma is csökkent valamicskét, idén – augusztus 7-tel bezárólag – 16 balesetben 17-en veszették életüket, míg a múlt év ugyanezen időszakában 22 szerencsétlenségben 24-en haltak meg.

ÉM-SZP


  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!