Magyarország

2012.02.23. 07:36

Megszűnik az aktív belgyógyászati ellátás a bonyhádi kórházban

Szekszárd, 2012. február 23., csütörtök (MTI) - Megszűnik május 1-jétől az aktív belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a bonyhádi kórházban, helyette krónikus betegek ellátását végzi az intézmény - közölte a kórház igazgatója az MTI-vel.

Szekszárd, 2012. február 23., csütörtök (MTI) - Megszűnik május 1-jétől az aktív belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a bonyhádi kórházban, helyette krónikus betegek ellátását végzi az intézmény - közölte a kórház igazgatója az MTI-vel.Barcza Zsolt elmondta, hogy a május 1-jétől országszerte átalakuló betegellátási struktúrában a bonyhádi kórház kistérségi járóbeteg-ellátó központi besorolást kap, amely egynapos sebészeti ellátást nyújt és krónikus betegek kezelését végzi. A völgységi városból a sürgős belgyógyászati ellátást igénylő betegeket a szekszárdi Balassa János kórházba irányítják - tette hozzá.

Ismertetése szerint a 130 ágyas kórházban a húszágyas aktív belgyógyászati osztály szűnik meg, helyette 15 ágyon krónikus belgyógyászati, öt ágyon pedig krónikus tüdőgyógyászati ellátást nyújtanak. A Tolna megyei egészségügyi intézményben így 40 ágyas ápolási osztály működik majd, 90 ágyon pedig krónikus ellátást végeznek.

A kórház igazgatója hozzátette: az aktív fekvőbeteg-ellátás a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel folytatott tárgyalások nyomán szűnik meg Bonyhádon, a kórház finanszírozási háttér híján nem tudta vállalni a jelenlegi aktív ellátást.

A bonyhádi kórházban 2010-ben európai uniós forrásból 1,2 milliárd forintos beruházást hajtottak végre, amely a járóbeteg-ellátás és az egynapos sebészet fejlesztésére irányult - mondta Barcza Zsolt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!