Magyarország

2012.03.06. 11:52

Nyolc és fél évre ítélték az élettársát és volt feleségét bántalmazó füzesgyarmati férfit

Szeged, 2012. március 6., kedd (MTI) - Jogerősen nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a füzesgyarmati férfit, aki brutálisan bántalmazta élettársát és volt feleségét.

Szeged, 2012. március 6., kedd (MTI) - Jogerősen nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a füzesgyarmati férfit, aki brutálisan bántalmazta élettársát és volt feleségét.

    A jelenleg 31 esztendős, négy gyermekéről nem gondoskodó, alkoholfüggő Farkas Sándor 2010 elejétől külön élt feleségétől, és élettársi kapcsolatot létesített egy másik nővel.

    A nyolc általános osztályt végzett férfi 2010. április 19-től egy héten át, naponta bántalmazta élettársát. A vádlott módszeresen verte a sértettet, a hét második felében a bántalmazás - amelybe egy ismeretlen személy is bekapcsolódott - már szinte egész nap tartott. A nő sok súlyos sérülést szenvedett, az egyik közvetlen életveszélyes állapotot okozott. A sértett életét a többszöri orvosi beavatkozás mentette meg.

    A bántalmazás után a férfi szinte minden nap közösülni akart élettársával, aki ez ellen tiltakozott, ezért a vádlott megerőszakolta.

    Május 1-jén a vádlotthoz ellátogatott volt felesége, abban a házban találkoztak, amelynek egyik szobájában az összevert nő feküdt. A korábbi házastársak előbb veszekedtek, majd kibékültek, és megegyeztek abban, újra együtt fognak élni. A vádlott feleségével közösülni és fajtalankodni akart, az asszony azonban erre nem volt hajlandó, ezért a férfi őt is megütötte. A vádlott ezt követően magához szólította élettársát, akit újból megerőszakolt. Ezután a vádlott az élettársát kizavarta a helyiségből, és feleségét szólította fel, hogy feküdjön mellé, aki félelmében engedett a követelésnek, és az éjszakát egy ágyban töltötte volt férjével.

    Másnap a vádlott ismét közösülni akart volt feleségével, aki ellenállt, a férfi ezért újból megverte. Farkas Sándor ezt követően fajtalankodásra kényszerítette élettársát, volt házastársa ekkor tudott megszökni. Az asszony értesítette a rendőröket.

    A táblabíróság társtettesként, folytatólagosan elkövetett életveszélyt okozó testi sértés, folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit jogerősen nyolc év hat hónap börtönbüntetéssel sújtott.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!