Magyarország

2012.07.24. 16:41

Megtalálták az Abonyból ellopott lélekharangot, a tettest még keresik

Budapest, 2012. július 24., kedd (MTI) – Szolnokon, egy árokban találta meg a rendőrség az Abony millenniumi emlékparkjából júniusban ellopott lélekharangot - erősítette meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI információját.

Budapest, 2012. július 24., kedd (MTI) – Szolnokon, egy árokban találta meg a rendőrség az Abony millenniumi emlékparkjából júniusban ellopott lélekharangot - erősítette meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI információját.Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a 36 kilós bronz lélekharangra sérült állapotban találtak rá, állampolgári bejelentés alapján. A tolvaj elfogására indított nyomozást folytatják, a harangot lefoglalta a Ceglédi Rendőrkapitányság - tette hozzá a szóvivő.

Az abonyiak június 11-én reggel észlelték a harang eltűnését, és azonnal feljelentést tettek. A rendőrség a nyomozás megindításával egyidejűleg a környék színesfém-kereskedéseit is végigjárta - közölte június közepén a rendőrség az MTI-vel.

A lélekharangot hat évvel ezelőtt készíttette a település múzeumának baráti köre, hogy a megszólaltatásával is tisztelegjenek a hősök emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!