Magyarország

2012.12.09. 11:32

Havazás - Nagy erőkkel dolgoznak a hóakadályok megszüntetésén

Pécs, 2012. december 9., vasárnap (MTI) - Teljes kapacitással dolgoznak a hóakadályok megszüntetésén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemmérnökségei - közölte a társaság az MTI-vel vasárnap.

Pécs, 2012. december 9., vasárnap (MTI) - Teljes kapacitással dolgoznak a hóakadályok megszüntetésén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemmérnökségei - közölte a társaság az MTI-vel vasárnap.A közlemény szerint a közútkezelőnek országosan jelenleg mintegy 100 munkagépe és 600 munkatársa végzi az utak takarítását és síkosságmentesítését.

Kitértek rá: a szombati havazás, illetve hóátfúvások nyomán még hókásásak, latyakosak a fő- és a mellékutak a nyugati, déli megyékben, főleg Baranyában, Zalában, Lenti és Nagykanizsa, ezen kívül Mohács, Baja, Szeged és Makó térségében. A csapadékzóna kelet felé húzódott, ott jelenleg intenzíven havazik. Ezeken a területeken a friss hó nyomán szintén latyakos, hókásás az utak burkolata.

Hófúvások miatt a 43-as főút Makó és Nagylak, valamint a 4414-es út Maroslele és Makó közötti szakaszát le kellett zárni. Az utak felszabadításán folyamatosan dolgoznak, a munkát azonban nehezíti a szél, amely visszahordja az úttestre a lekotort havat, illetve az is, hogy a kamionok elakadása következtében kialakult kocsisor miatt a hómarók nem jutnak előre.

A közútkezelő utalt rá: a hajnali, reggeli órákban az 5508-as út Katymár-Bácsborsód, az 5501-es út Baja-Bácsbokod és Tótkomlós-Békéssámson közötti út szintén járhatatlan volt, ezeket a szakaszokat azonban sikerült ismét járhatóvá tennie a társaságnak.

Somogy megyében a 67-es főút Boldogasszonyfa és Simonfa közötti szakaszán a korábban elrendelt kötelező hólánc-használatot feloldották, ilyen intézkedés már sehol sincs érvényben.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!