Magyarország

2016.10.25. 12:22

"Mihályról köztudott volt, hogy erőszakos ember" - A pedofil nagypapának adta a gyámügy a szabolcsi kislányokat

Gacsály - Noha Gacsályt még ezren sem lakják és mindenki ismer mindenkit, sokáig mégsem tűnt fel senkinek a testvérek tortúrája - <a href="http://www.borsonline.hu/aktualis/pedofil-nagyapjuknak-adta-a-gyamugy-a-szabolcsi-kislanyokat/121132" target="_blank">írja a Bors</a>.

Gacsály - Noha Gacsályt még ezren sem lakják és mindenki ismer mindenkit, sokáig mégsem tűnt fel senkinek a testvérek tortúrája - írja a Bors.

Bettina most 12, Barbara 10, a legkisebb lány, Klaudia pedig mindössze 6 esztendős - a három kislányt, miután édesanyjuk fiatalon meghalt, a gyámügy a pedofil nagypapára bízta. Ekkor kezdődött a pokoljárásuk...

- Magdika még 30 éves sem volt, amikor meghalt, veseelégtelenség vitte el szegényt - mesélte a Borsnak egy, a neve elhallgatását kérő helybéli, amikor a kislányok édesanyjáról kérdezték. - Két férje volt, az egyik elhagyta, a másik börtönbe került. A férfitól öt gyermeke született, a három lány mellett két fiút nevelt. A halála után a gyámhatóság a nagyapjuknak, Mihálynak adta a gyerekeket. Bár ne így történt volna! Mihályról köztudott volt, hogy erőszakos ember, korábban már jó néhány évet ült nemi erőszakért – tette hozzá az ismerős.

A gyerekek egy éven át éltek nagyapjukkal, aki rendszeresen bántalmazta, vesszővel, nyújtófával verte őket. Nem nem etette, se nem mosdatta rendesen a gyerekeket, akik tetvesek lettek, és koszos, hiányos ruhákban jártak. A kisfiúkkal fát lopatott, a lányokat pedig szexuálisan bántalmazta.

A férfi a Nyíregyházi Törvényszék 2016. májusában 12 év fegyházbüntetésre ítétle, amit aztán a Debreceni Ítélőtábla változtatott meg börtönre.

Fórizs Ildikó, az ítélőtábla sajtószóvivője a Borssal közölte: D. Mihály súlyos betegségben szenved, ezért enyhítettek a végrehajtás fokozatán.

Forrás: borsonline.hu


Debrecen, Nyíregyháza – A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta a Nyíregyházi Törvényszék ítéletét, ami 2016. májusában tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt egy unokáival erőszakoskodó férfit. A vádlott egészségi állapotára, illetve betegségeire tekintettel a szabadságvesztés fokozatát börtönre enyhítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!