Nyíregyháza hírei

2015.01.17. 17:32

Szatmárcsekén folytatódik az emlékünnep vasárnap

Nyíregyháza - A megyei önkormányzat, a Kölcsey Társaság és a szatmárcsekei önkormányzat két napos Magyar Kultúra Napja ünnepségsorozatának első napján, szombaton délután a megyeháza Bessenyei nagytermében emlékeztek meg Kölcsey Ferencről, a Himnusz szerzőjéről.

Nyíregyháza - A megyei önkormányzat, a Kölcsey Társaság és a szatmárcsekei önkormányzat két napos Magyar Kultúra Napja ünnepségsorozatának első napján, szombaton délután a megyeháza Bessenyei nagytermében emlékeztek meg Kölcsey Ferencről, a Himnusz szerzőjéről. Az ünnepi előadások mellett tárogatózenét és a Harmónia Kamarakórus előadását is hallhatták az érdeklődők, majd Kölcsey szobrának koszorúzásával zárult a a szombati rendezvény a megyeháza előtt.

Január 18-án, vasárnap 11 órától ökumenikus istentisztelettel és a Kölcsey Ferenc síremlékénél tartandó megemlékezéssel folytatódik a program Szatmárcsekén.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!