Sport

2015.01.12. 07:29

A francia konyha volt a nyerő!

Nyíregyháza - A második helyen végeztek a mieink a junior világbajnokság bujtosi selejtezőjén.

Nyíregyháza - A második helyen végeztek a mieink a junior világbajnokság bujtosi selejtezőjén.

Nem okozott meglepetést szombaton , hogy a franciák biztosan, szettvesztés nélkül nyertek a lettek ellen a junior férfi röplabda világbajnoki selejtező második napjának első meccsén. A bujtosi torna esélyesét csak a második szettben tudták megszorítani a baltikumiak.

A második meccs ismét este hatkor kezdődött, a magyar és görög fiataloknak bőven volt ideje bemelegedniük. Ez a görögöknek sikerült jobban, mert a mieink kissé álmosan kezdtek. Demeter György cserékkel próbálta felpörgetni fiait, ám ez nem sikerült, így a nyitószettet megérdemelten nyerték a görögök.

Ismét Pádár húzta a csapatot

Ezt követően megrázták magukat a mieink és az ismét a legponterősebb Pádár Krisztián vezérletével megszerezték a győzelmet. Így a közel négyszáz lelkes szurkoló nagy örömére a mieink behúzták második győzelmüket.

Így aztán egy ilyen tornán a legideálisabb forgatókönyv várta vasárnap a résztvevőket, hiszen az európai ranglistán hatodik franciák ellen (a mieink a 27. helyen posztolnak) mérkőzhettünk a továbbjutást jelentő elsőségért. Előtte a két nyeretlen együttes a görgök (11. hely) és a lettek (21.) próbálták meg kozmetikázni bujtosi teljesítményüket. Ez végül meglepetést nem okozva a görögöknek sikerült, akik végül hozták a kötelezőt.

Bátortalanul is játszottunk

És jött a zárótalálkozó, a továbbjutást eldöntő derbi. A meccs előtt köszöntötték a huszadik szülinapját vasárnap ünneplő feladó Hugo Caporiondot, ez pedig megadat az alaphangulatot a galloknak. Az összeszokottabbnak tűnő franciák határozottabban játszottak és biztosan nyerték a nyitószettet. A mieink csak egy négy és egy öt pontos szériát tudtak felmutatni.

A folytatásban összekapták magukat a mieink, ez a játékrész sokkal kiegyensúlyozottabb volt. Olyannyira, hogy a magyar együttesnek játszmalabdája volt, sajnos nem sikerült ezt a labdamenetet ponttal befejezni, a franciáknak viszont a negyedik szettlabdát igen. Ez meghatározta a záróetapot, amelyben a franciák ismét hatékonyabbak voltak és ha nem is olyan különbséggel mint az elsőben, ismét biztosan nyertek.

Megérdemelten, hiszen a magyar együttesben egyedül Pádár Krisztián tudta felvenni a kesztyűt, a társai megilletődve játszottak. Igen ám, de Pádár mostani 15 pontja kevés volt az üdvösséghez, hiszen a másik oldalon Boyer (18 pont) a két 207 centis „ipszilonos”, Patry (13) és Henry (11), valamint Bultos (11) is szépen termelte a pontokat. Ráadásul a franciák jobban nyitottak, középen sokkal hatékonyabbak és kombinatívabbak voltak a mieinknél. Ezzel együtt dicséret illeti együttesünket, hiszen csak a kontinensbajnoki bronzérmestől kaptak ki, és az európai ranglistán előttük álló másik két csapatot pedig legyőzték.

Vasárnapi eredmények

Görögörszág–Lettország 3:1 (23, 19, -22, 15)

Franciaország-Magyarország 3:0 (16, 26, 16)

Bujtosi csarnok, 600 néző, v.: Popovics (szerb), Simbari (olasz)

Franciaország: Boyer 18, Bultor 11, Patry 13, Caporiondo 2, Basic 7, Henry 11. Csere: Mouiel (liberó)- Szövetségi edző: Jocelyn Trillon.

Magyarország: Török 3, Gebhardt N. 4, Banai 6, Pádár 15, Blazovics 3, Gacs 2. Csere: Gebhardt Á. (liberó) 1, Bene (liberó), Krupánszki 1, Sow2. Szövetségi edző: Demeter György.

1. játszma (22 perc): 8:1, 13:4, 16:8, 20:10, 20:15. 2. játszma (28): 3:2, 9:7, 12:10, 15:12, 15:16, 18:20, 21:22, 23:24, 26:25. 3. játszma (25): 4:2, 8:4, 13:8, 14:10, 18:11, 19:13, 20:17.

Ászértékű nyitás: 12, illetve 9. Rossz nyitás: 7, illetve 17.

Jocelyn Trillon: - Nagyon boldog vagyok, hiszen keményen dolgoztunk ezért asikerért. Fontos volt a csoportelsőség, hiszen csak így juthatunk ki Mexikóba. Gratulálok a magyar együttesnek, jó meccset játszottunk ellenük.

Demeter György: - Gratulálok a franciáknak, jó munkát végeztek. Sajnos agresszív nyitásiakkal rendre megakadályozták támadásainkat, ettől sokkal bátrabban kellett volna játszanunk. Hiányzott belőlünk a vagányság.

A világbajnoki selejtező végeredménye: 1. Franciaország 9, 2. Magyarország 6, 3. Görögország 3, 4. Lettország 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!