Tódultak a nyíregyházi tejkarneválra – Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 40, 30 és 20 éve

Czakó Gáborék segítettek a bajbajutottakon – számoltunk be róla két évtizede
Czakó Gáborék segítettek a bajbajutottakon – számoltunk be róla két évtizede - © Fotó: KM

Hetven éve írtuk
1949. február 16., szerda
Kikövezik a mátészalkai piacteret

A mátészalkai községháza előtti nagy piactéren szerdánként tartanak hetipiacot. Sok baj volt eddig is a piactér homokjával, amelyet könnyen kavart fel a szél, porfelhővel lepve be az árusokat, vásárlókat és az áruházat. Egészségügyi szempontból is súlyos hátrányokat jelentett eddig a községnek a kikövezetlen, homokos piactér. Az idén 80 ezer forintot fordítanak a piactér lebetonozására.

Hatvan éve írtuk
1959. február 18., szerda
Tejkarnevált rendeznek Nyíregyházán

Tejbál. Ez az új csengésű név gyakran a szemünk elé ötlik mostanában. Tulajdonképpen mi fán terem az újmódi szórakozás? Erre kapnak feleletet azok, akik részt vesznek a megyei és városi Vöröskereszt vidám farsangi tejkarneválján. Bor, sör és pálinka helyett tejet, tejfölt, kávét, kakaót és tejszínt árusítanak a szomjazóknak. A szeszes ital hívei nem szívesen látott vendégek. Több mint 600 jegy már gazdára talált. A tejkarneválon fellépnek a Ságvári-telep cigányegyüttesének tagjai, a postások, a színjátszók és a dohányfermentáló tánccsoportja.

Ötven éve írtuk
1969. február 12., szerda
Narancsosláda Ibrányból

Az Ibrányi Vegyes KTSZ-nél már az év első napjaiban bebiztosították az 1969-es esztendő munkaellátottságát. A faipari részleg az exportmegrendelésre készülő villamos targoncákhoz gyárt 400 ezer rögzítőlécet, ezenkívül hulladékanyagból 6000 narancsosládát készít. A kötélgyártók az AGROKER-től mintegy negyedmillió forintos megrendelést kaptak.

Negyven éve írtuk
1979. február 17., szombat
Tíz országos bajnoki cím

Kitűnően szerepeltek a szabolcsi rádiósok a különböző országos bajnokságokon: rádió-iránymérésben öt, rádió többtusában és URH-kategóriában kettő-kettő, míg rövidhullámon egy bajnoki címet szereztek. Szabolcsból került ki Sápi Imre személyében az elmúlt év legjobb rádiós sportolója. A lengyelországi világbajnokságon több megyei versenyző is elindulhat. A legifjabbak a Lenin Ifjú Távírásza elnevezésű vetélkedőn vehetnek részt.

Harminc éve írtuk
1989. február 14., kedd
Öt helyen léphetjük át a határt

Egyszerűbb lesz az utazás a Szovjetunióba megyénkből március elsejétől. Meszlényi Sándor alezredes, a Vám- és Pénzügyőrség Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei parancsnoka, valamint Hollósi János alezredes, a megyei rendőrfőkapitányság igazgatásrendészeti osztályvezetője elmondta, hogy a záhonyi határátkelőhely mellett megnyitják a Lónya–Harangláb, Barabás–Kaszony, Beregsurány–Asztély és Tiszabecs–Tiszaújlak átkelőhelyeket a személyforgalom előtt.

Húsz éve írtuk
1999. február 18., csütörtök
Kommandós akció Oláhréten

A kommandósok mentettek ki két embert Császárszálláson a hó fogságából, akik egy hete voltak elzárva a külvilágtól. A segélyhívás a rendőrségre érkezett, miszerint Tormás Lászlóné és fia, Tormás László a nagy hó miatt február 10-től nem tud kimozdulni Császárszállás-Oláhréten a Kárász utcában lévő lakásukból. Minden nap várták a segítséget, de nem érkezett meg. A két ember legnagyobb problémája az volt, hogy második napja elfogyott az élelmük. Az ügyet Gaszper Róbert, az MRFK közrendvédelmi osztályvezetője, a megyei törzs parancsnoka vette kézbe, és mozgósította az MRFK Jonatán Beavatkozó Alosztályát.


Húsz éve megírtuk: kezdeményezik, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legyen önálló régió
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1949-es, 1959-es, 1969-es, 1979-es, 1989-es és 1999-es Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit. Hetven éve írtuk 1949. február 4., péntek Céllövő szakosztály a Szabadságharcosban Megalakul a motoros és céllövő szakosztály a nyírbátori Szabads...

Húsz évvel ezelőtt is hasonló volt a helyzet az egészségügyben
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1949-es, 1959-es, 1969-es, 1979-es, 1989-es és 1999-es Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit. Hetven éve írtuk 1949. január 29., szombat Ötezer forintot lopott a dombrádi vásárban A dombrádi vásáron tehenet adott el B. Gy. gazdálkodó, aki az álla...Mátészalka.
SZON.HU


hirdetés