Tony Curtis személyes tárgyai Mátészalkán

Akt.:
Dr. Hanusi Péter polgármester a relikviákkal
Dr. Hanusi Péter polgármester a relikviákkal - © Fotó: Önkormányzat
Mátészalka – A fény városa, Hollywood bölcsője: a városmarketing-stratégia két meghatározó alappillére ez a két szlogen.


Dr. Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere a közelmúltban vette át Budapesten azt a Tony Curtis özvegyétől származó gyűjteményt, amelyet Jill Curtis-Weber Mátészalkának ígért. A felbecsülhetetlen értékű relikviák a város turisztikai projektje keretében megújuló Kossuth utca egyik épületében kapnak helyet, ahol – a színészlegenda szavait idézve – először 34 évvel ezelőtt kereste édesapja lábnyomát.

Mátészalka „A fény városa, Hollywood bölcsője”, a városmarketing-stratégia két meghatározó alappillére ez a két szlogen. Azért, hogy a hangzatos szavak mögött valódi tartalom legyen, sokan és sokat tesznek a városban. A mátészalkai Fényes Napok rendezvénysorozat jó hírvivője és igazolója a fény városa koncepciónak. Annak érdekében, hogy Mátészalka Hollywood bölcsőjeként is ismertté váljon, a városvezetés sikeres együttműködést alakított ki a Magyar Hollywood Tanáccsal.

Több, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egyedülálló, sikeres szakmai program mellett 2017-ben az önkormányzattal közös delegáció kereste fel Sandy Valley-ben a mátészalkai gyökerekkel rendelkező színészlegenda özvegyét.

A turisztikai projekt keretében megújuló történelmi főutcán, a Kossuth utcán méltó helyet kapnak majd Tony Curtis személyes tárgyai. A tárgyak leleplezése és első kiállítása augusztusban, a Fényes Napok rendezvénysorozat keretében várható, ahová minden kedves Tony Curtis-rajongót várnak szeretettel a szervezők.

KMMátészalka.
SZON.HU


hirdetés