Őrizetbe vették

2020.06.29. 15:27

Újabb embercsempészt hallgattak ki gyanúsítottként a szabolcsi nyomozók

A nyomozás adatai szerint a román férfi török állampolgároknak nyújtott segítséget, hogy az ukrán-magyar államhatár illegális átlépésével Nyugat-Európába eljussanak.

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint a román férfi török állampolgároknak nyújtott segítséget, hogy az ukrán-magyar államhatár illegális átlépésével Nyugat-Európába eljussanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján 2020. június 5-én Romániában elfogtak egy feltételezett embercsempészt. A külföldi férfit a román hatóságok 2020. június 29-én az ártándi közúti határátkelőhelyen adták át a szabolcsi nyomozóknak. Az eljárás adatai szerint a férfi egy román bűnszervezet tagjaként 2019. november 25-én anyagi haszonszerzés érdekében segítséget nyújtott nyolc török állampolgárnak, hogy az ukrán-magyar államhatár illegális átlépésével Nyugat-Európába eljussanak. A 19 éves román férfi társait a Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével az M3-as és az M0-ás autópályán szállítás közben korábban elfogták. Harmadik társukat egy héttel később a megyei nyomozók jelzésére a csengersimai közúti határátkelőhelyen vonták intézkedés alá. A most elfogott embercsempészt a főkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában