Magyarország

2010.08.11. 18:51

LMP: semmitmondó miniszterelnöki válasz Sukoró ügyében

<p>Az LMP szerint egy konkrétumot sem említett a Fidesz azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnök milyen okból találkozott sukorói King s City-beruházásban érdekelt befektetővel idén januárban.</p>

Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője levélben fordult a miniszterelnökhöz a sukorói beruházással kapcsolatban, de a párt közleménye alapján egyik konkrét kérdésére sem kapott választ. "Valóban azért találkozott volna Orbán Viktor a beruházás üzletemberével, hogy elmondja neki azt, hogy a Bajnai-kormány alatt véget ért a banánköztársaság korszaka és helyreállt a jogállam?" - teszi fel a kérdést az LMP.

A párt azt is hiába firtatta, a miniszterelnök támogatja-e a kiemelt beruházásokról szóló törvény hatályon kívül helyezéséről szóló LMP-s javaslatot. Amíg ez a törvény hatályban van, addig bármikor lehetnek a Sukoróihoz hasonló botrányok - a változás csak annyi, hogy most éppen a Fideszes kormány helyezi a befektetők érdekeit a magyar állampolgárok érdekei elé - közölte az LMP.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!