Helyi közélet

2016.12.15. 16:07

Újabb értékeket „tárt fel” a bizottság

Nyíregyháza - Tizennégy új „elemmel” bővült a megyei értéktár.

Nyíregyháza - Tizennégy új „elemmel” bővült a megyei értéktár.

Jó ebédhez szólt a dal a Kodály-iskolában. Ott, ahol a Cantemus bölcsője ring. Ott, ahol nap mint nap tetten érhető a minőségi oktatói-nevelői munka. Ott, ahol Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy otthonos környezetben válthatja valóra nívós elképzeléseit. Ott, ahol a megyei értéktár egyik új tagjának reprezentatív ikonját köszöntötték.

Ötvenketten lettek

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság szerdai ülésén 14 új „elem” felvételéről döntöttünk, így 52-re gyarapodott az értéktárban lévők száma. A nyíregyházi Cantemus kóruscsaládnak olyan érdemei vannak, ami alapján méltó a címre – közölte Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke.

Tengersok munka

– Nagy megtiszteltetés ez nekünk – nyugtázta Szabó Dénes, miután tanítványaival stílszerűen dallal köszönte meg a legújabb titulust. – Túlságosan nem lepődtünk meg, hiszen bár nyíregyháziak vagyunk, két évtizede jelen vagyunk a megyében is. A Cantemus Fesztivál és a karácsony környékén rendszeresek a fellépéseink a környéken. Egyébként a kóruscsalád november 21-étől összesen 24 koncerten vesz részt. Tengersok munka van az eredményeink mögött. A nemzeti együttes elnevezéssel a felelősségünk is megnőtt. Ezúttal pedig köszönjük a megyének a figyelmességét! Bár az énekkar nem tárgyi emlék, folyamatos élete van, abban bízhatunk, hogy a megyei értéktár tagjaként az életünk valamelyest meghosszabbodik – mosolyodott el Szabó Dénes, felemelve karját, és a napi teendők folytatására útjára engedte énekkarát.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában