Helyi közélet

2016.06.10. 18:41

Két ház az egyház áldásával Szakolyban

Szakoly - Két fogyatékkal élők számára épített új lakóházat adtak át és szenteltek meg pénteken Szakolyban.

Szakoly - Két fogyatékkal élők számára épített új lakóházat adtak át és szenteltek meg pénteken Szakolyban.

Újonnan épített és felújított lakóházakat adott át és áldott meg pénteken Szakolyban a Hajdúdorogi Főegyházmegye képviseletében Kocsis Fülöp metropolita. A helyi Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ két Mihálydi utcai épületeiben 10, illetve 6 fogyatékkal élő, dolgos ember éli mindennapjait, a korábbinál jóval komfortosabb, modernebb körülmények között, az ápoló-gondozó otthon kiváltását és a segítségre szorulók társadalmi integrációját célzó tekintélyes pályázati forrásnak köszönhetően.

– A lakók remekül érzik magukat az 1, illetve 2 ágyas szobákban, a szép, akadálymentesített épületben. A közel egymilliárdos állami és uniós pályázati támogatásból egyébként 11 új ingatlan épült, és 4 kész házat újított fel a főegyházmegye, például a szomszédos Balkányban is.

A célunk: segíteni és képességeikhez mérten foglalkoztatni a lakókat, elősegíteni a sikeres integrációjukat és felkészíteni őket az önálló életvitelre. A központban napi 4-6 órában kapnak munkát a kerámiakészítő és gyertyaöntő műhelyben, parkgondozóként, hamarosan pedig indul a pék- és száraztészta foglalkoztató is! – mesélte büszkén Nagyné Kirimi Annamária, a központ intézményvezetője.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 11-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában