Megkérdeztük: Ön milyen dinnyét fogyaszt szívesebben nyaranta?

Szabó Attila
Szabó Attila - © Fotó: KM
Nyíregyháza – Szabó Attila nem vesz korán dinnyét, mert kerüli az import terméket. – A hazait szeretem, s inkább július közepétől fogyasztom. Volt már rá példa, hogy visszavittem az árut, mert tököt sóztak rám – mondta el.

Markocsány György Dávid mindenféle dinnyét szeret, nem válogat. – A görög a kedvencem, két napnál tovább a legnagyobb se tart, mert gyorsan megesszük – nyilatkozta.

Markocsány György Dávid

Stefán Alexandra a sárga- és a görögdinnyét is szereti, de arra nem vállalkozna, hogy megállapítsa, melyik a jó. – Soha nem én veszem, hanem a barátom vagy az apám. Inkább kanállal eszem, s néha könnyen bemegy egy fél dinnye is – vallotta be nevetve.

Stefán Alexandra

Pusztai Petrának a görögdinnye a kedvence, s azt veszi, amelyiket szebbnek látja. – Persze, tudom, hogy meg kell kopogtatni, s ha nem üreges, valószínűleg ízletes is – adta tudtul.

Pusztai Petra

Somfai István inkább a sárgadinnyét szereti. – Nekem a görög macerásabb, nagyon lédús és sok a mag benne. A sárgából mindig a sárga héjút és a puhábbat vetetem az anyukámmal – közölte.

Somfai istván

Terjék Roland is a görögdinnyére szavaz, s még a magját is elfogyasztja. – Mivel zöldséges ismerősünk is van, onnan mindig jó magyar dinnyéket kapunk. Jobb a magyar, mint az import, sokkal édesebb – jelentette ki.

Terjék Roland

KM-MJ
hirdetés