Helyi közélet

2013.10.31. 15:50

Rendőrnap a Máriapócsi Napköziotthonos Óvodában

Máriapócs - Október 17-én délelőtt a máriapócsi óvodásokat meglepetésként rendőrségi járművek szirénája csalogatta ki az udvarra – mesélte Bajzáth Viktória vezetőóvónő.

Máriapócs - Október 17-én délelőtt a máriapócsi óvodásokat meglepetésként rendőrségi járművek szirénája csalogatta ki az udvarra – mesélte Bajzáth Viktória vezetőóvónő.

Lőrincz Péter rendőr főhadnagy édesapa ötlete alapján, a rendőr apukák összefogásának köszönhetően a rendőrnap nagy sikert aratott a 82 gyermek körében.

A legnagyobb öröm az volt, hogy kipróbálhatták a rendőrautót. A kiscsoportosoknál eleinte igazi bátorságpróbának számított, ha bele mertek ülni. Akik beültek, szirénáztak, használhatták a hangosbeszélőt. Ezután a rendőrség fegyverarzenálját tekinthették meg. Majd a rendőri intézkedések bemutatása következet, a törvénytisztelő állampolgár igazoltatásától egészen a körözött bűnöző elfogásáig.

Mikor minden rosszfiú kézre került, a rendőrkutya kereste meg az eldugott csempészárut. A gyermekek a kutyával a bemutató végére nagyon összebarátkoztak. Néhány óvodás ajándékba hazavihetett egy-egy tenyérlenyomatot, melyet a bűnügyi technikus segítségével készített.

Sok gyermek elhatározta, hogyha felnő rendőr lesz. Köszönet ezért a napért a rendőrség vezetőségének, dolgozóinak, az MRFK. Képzési Alosztályának, a Nyírbátori HRK. kutyakiképzőinek, a Nyírbátori RK. bűnügyi technikusának, valamint a Máriapócsi Rendőrőrsnek. Az óvódások napokon keresztül mesélték élményeiket a szüleiknek, de egymásnak és nevelőiknek is.

Palóczy Timea 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában