Nagyvilág

2010.08.27. 18:41

Visszautasítja Párizs az ENSZ bírálatát a cigányok kitoloncolása kapcsán

<p>Elítélte a francia kormány egyik tagja pénteken az ENSZ jelentését, amely bírálja Párizs politikáját a kisebbségekkel szemben, és felszólítja a kormányt, hogy ne utasítsa ki tömegesen a cigányokat.</p>

Lellouche egy párizsi konferencián azt mondta, hogy a jelentésben ténybeli tévedések vannak. "Emlékeztetni szeretnék mindenkit, hogy akár a közbiztonságról, akár az illegális bevándorlásról, akár az embercsempészetről, vagy az arcot eltakaró muzulmán nő ruhaviselet betiltásáról is van szó,a szabadságjogokat mindig tiszteletben tartjuk, főleg ami a nők egyenjogúságát illeti. Politikánk az emberi jogok megőrzését és megvédését szolgálja, és a közbiztonságot is persze"- mondta a miniszter.

Lellouche azt üzente a főleg Romániából és Bulgáriából érkezett külföldi állampolgárságú cigányok hazatoloncolása miatt aggódóknak, hogy "a lehető legkörültekintőbben jár el a kormány, amit az is bizonyít, hogy az Európai Unió egyetlen tagországa sem bírálta még Párizst."

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!