szon-sportoldal

2008.12.11. 12:38

Takács lett a bíróbál királya

<p>Évet zártak a megyei labdarúgó-játékvezetők, de nem csak pihennek télen.</p>

A szokás nagy úr. Évek óta beidegződés a megyei labdarúgó-játékvezetőknél, hogy a napkori Aranyalma Étteremben zárják az esztendőt. A Bökönyben és Gyürén történtek miatt viharosan fejeződött be az őszi szezon, ezúttal viszont igyekeztek csak a szépre emlékezni, és felhőtlenül szórakozni. Mindazonáltal nem mentek el a javítandó hibák mellett szó nélkül, a saját portájukon is igyekeznek rendet rakni a holt idényben.

– Az Év Játékvezetője díjat 2004 után ismét Takács János kapta. Akkor azzal érdemelte ki, mert sikerült bejutnia az országos keretbe, idén pedig bemutatkozhatott az élvonalban – közölte Hajdó Attila, a megyei JB elnöke. – Az utánpótlás-játékvezetőknek kiírt Tamás Lajos-díj a régóta megbízható teljesítményt nyújtó Hadházi Lászlót illeti, a feltörekvő tehetségek közül a legérdemesebbnek felajánlott Lengváry József-díjat pedig Szilágyi Norbert vehette át. Bízom benne, hogy az elismerés mindhármójuknak plusz motivációt jelent a folytatásban.

A közel kétszáz fős báli hallgatósághoz szólt Helmeczy László MLSZ-alelnök, a megyei labdarúgó szövetség elnöke. Kiemelte: hogy a feleségek, a barátnők, a családtagok nagy áldozatot vállalnak, amikor elengedik a futballpályára a játékvezetőket, akik manapság vásárra viszik a bőrüket. Domokos János főtitkár különdíjjal jutalmazta Gagna Csabát, aki a mérkőzés közben rosszul lett pusztadobosi ifistának megmentette az életét, amint nagy lélekjelenléttel kiszabadította a hátraszorult nyelvét.

Lázba jött a közönség, amikor Kovács Péter és Tóth Gábor látványos freestyle-bemutatót tartott, utána pedig a sényői fiatalok Szőke Ágnes és Szabó Csilla vezetésével mutattak be színvonalas táncprodukciót. A bálozók között ott volt az ibrányi Kulcsár Judit is, a FIFA-asszisztens a nemrég véget ért U 20-as női világbajnokságon töltött el három hetet Chilében, ahol a Kína–Argentina és a Kanada–Kongó találkozón kapott bizonyítási lehetőséget.

E hét végén Gyöngyösre utazik a bíróválogatott, ahol az ország összes megyéjének játékvezetői mérik össze futballtudásukat és nem utolsósorban ápolják sportbaráti kapcsolataikat. Noha nincsenek vérmes reményeik, Kiss Lajos csapatvezetőt ismerve a lehetőséget kapó játékosoknak utolsó leheletükig küzdeniük kell a Bács-Kiskun, a Zala, a Veszprém és a Fejér elleni csoportmeccseken.

Bíró kerestetik

Január elsõ vasárnapján elkezdõdik

az alapfokú játékvezetõi tanfolyam. Már

eddig is közel huszan jelentkeztek, de a szervezõk várják

a további érdeklõdõket a 20/360-8621-es és

a 20/9860-770-es telefonszámokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!