Miskolc hírei

2011.06.09. 20:06

Pesten repkedhetnek a Méhecskék

<p>Kosárlabda - &nbsp;A gyermek országos döntőn vesz részt a Miskolci Sportiskola leány kosárlabdacsapata</p>

Az U12-es korosztály legjobb leány csapatai ezen a hét végén Budapesten mérkőznek meg egymással, hogy eldöntések, a 12 csapatos mezőnyben kinek hol a helye. A csatározások résztvevője a Miskolci Sportiskola Méhecskék nevet viselő együttese, akik egy évvel ezelőtt ugyanebben a mezőnyben, csak egy korosztállyal lejjebb, a negyedik helyen végeztek. A miskolci gárda ebben a szezonban szeretett volna gyakrabban találkozni lány csapatokkal, ezért a szezont különböző tornákon kezdte, majd az idei év elején csatalakozott a gyermek kupa regionális mezőnyéhez, ahol már csak fiú együttesek ellen lépett pályára. 

Nem bánták meg

– Több környékbeli lány csapat edzőjével abban állapodtunk meg, hogy mindig más rendezésében, tornákon találkozunk egymás ellen, de idővel be kellett látnunk, hogy ezt nem mindenki vette ugyanolyan komolyan, mármint a részvételt, vagy éppen a rendezést, ezért csatlakoztunk a gyermek kupa mezőnyéhez, és ettől kezdve csak fiúk ellen játszottunk – mondta Áron Balázsné, a MISI Méhecskék edzője. – Nem bántuk megy egyik döntésünket sem, az elején csiszolódtunk, a végén pedig a fiúktól átvettük az agresszív stílust, ezt kellene tovább vinnünk a döntőbe. Nem túl szerencsés a sorsolásunk, akik ezt készítették, elfelejtették figyelembe venni a tavalyi eredményeket, ugyanis ez alapján aligha kerülhettünk volna ilyen erős csoportba. De ezen nem kell polemizálnunk, ha jó eredményt akartunk elérni, akkor ahhoz meccseket kell nyerni. Ezen leszünk. Bár ezt a seregszemlét jamboree-nak hívják, a szó hétköznapi értelmétől mi egy picit többet gondolunk erről az évzáró tornától, és én igazából annak örülnék, ha a csapat tagjai a tudásuknak megfelelő teljesítményt nyújtanának az első meccstől kezdve az utolsóig.  

ÉM-BCS  

Út a döntőig, eredmények

4. forduló: MISI Méhecskék – Basket Bulls Miskolc 54-32, MISI Méhecskék – Egri VSI Mókusok 44-31.

5. forduló: MISI Méhecskék – Egri Kék Oroszlánok 44-35, MISI Méhecskék – Basket Bulls Miskolc 51-44.

6. forduló: MISI Méhecskék – Debreceni SC SI Ziccer 23-33, MISI Méhecskék – GKS Nyíregyháza 23-56.

7. forduló: MISI Méhecskék – Egri VSI Mókusok 51-39, MISI Méhecskék – Egri Kék Oroszlánok  46-54.

Hol, mikor, kik?

A döntő időpontja: június 10-12.

Helyszín: Budapest

Résztvevő csapatok, A-csoport: MISI Méhecskék, Gumimacik Vasas (Budapest), Kecskeméti SI Vadmacskák. B-csoport: Vasas Szellemek (Budapest), Pécsi VSK Vadmacskák, Madáchos Ügyetlenkék (Szeged). C-csoport: Budai Vizslák, Berényi Pumák (Mezőberény), Győri Vadmacskák. D-csoport: Soproni Darazsak, Fehérvári Gömbvillámok, Babits Lurkók (Baja). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!