Miskolcra megy a meggy

Akt.:
A fővároson kívül harminc vidéki városban népszerűsítik a meggyet
A fővároson kívül harminc vidéki városban népszerűsítik a meggyet - © Illusztráció: ÉKN
Nyíregyháza – Szabolcsban nem lesz meggyosztás, a borsodi megyeszékhelyen kóstoltatják a nyírségi gyümölcsöt.

A magyar meggy kiváló ízét, egészségre gyakorolt pozitív hatásait sokan ismerik országszerte, a termelők jóvoltából pedig most még többen szerezhetnek tapasztalatot a mélybordó gyümölcsről.

31 városban, közel 100 helyszínen osztanak ingyenes kóstolót csütörtöktől szombatig a magyar meggytermelők – számolt be több internetes portál a hírről. A napokban közszemlére bocsátott helyszínek listáját végigböngészve meglepődtünk, hogy a megyénk egyetlen településén sem sikerült megszervezni a meggyosztást.

Nem jött be terve

Szakács Roland, a Kárpátok Gyümölcse TÉSZ vezetője a szabolcsi megyeszékhelyen, pontosabban Sóstón szeretett volna meggyet osztani.

– A tervem az volt, hogy Sóstón, a Parkfürdő, valamint az állatpark bejáratánál népszerűsítem a meggyet úgy, hogy a várható kánikulában ingyen adunk a vendégeknek a bordó gyümölcsből. Ez az elképzelésem azonban dugába dőlt – mondta a férfi, akinek Tiszadobon fekszik a gyümölcsöse.

– Ezek után kénytelen voltam más lehetőség után nézni. Miskolcon kapva kaptak az alkalmon, örültek az ötletemnek, így 4000 adag meggyet osztunk majd szét a miskolci Búza téren sétálók között – tette hozzá Szakács Roland, aki szerint a kezdeményezés fő célja egész egyszerűen annyi, hogy minél többen megismerjék a szabolcsi meggyet.

Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója lapunknak elmondta: hozzájuk pihenni érkeznek a vendégek, nem szerették volna, ha ebben akadályozzák őket, legyen szó akár ­meggyosztásról, akár valami másról.

Önt zavarná a meggykóstoló?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

– Másoknak sem engedjük meg soha, hogy a fürdő előtt közvetlenül promótáljanak bármit is. Egész egyszerűen nem akarjuk, hogy a fürdőzni vágyók bejutása akadályba ütközzön. Szakács úrnak felajánlottuk, hogy kérjen a városüzemeltetéstől közterület-foglalási engedélyt, és ossza a meggyet kicsit távolabb. Hogy ezt megtette-e, azt nem tudom – mondta a vezérigazgató. Gajdos László is hasonlóképp vélekedett.

– Ha engedélyezem, amit Szakács úr kért, hogy az állatpark bejárata előtt népszerűsíthesse a meggyet, akkor szinte bizonyos, hogy fennakadást okoz a bejutásban. Más esetben sem engedjük meg, hogy a főkapu előtt reklámozzanak bármit is. Javasoltam Szakács úrnak, hogy a bejáratunktól távolabb népszerűsítse a gyümölcsöt.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország július 4-i számában.
hirdetés