Most kiderül, hogy a szabolcsiak szelektíven gyűjtik-e a hulladékot

Vasas Rebeka
Vasas Rebeka
Nyíregyháza – Igen, a papírt és a műanyag flakonokat mindig külön visszük le, és a családban is mindenkit erre biztatunk, mert fontosnak tartjuk a környezetünk védelmét – válaszolta a nyíregyházi Vasas Rebeka.

– Természetesen külön-külön gyűjtjük a háztartási hulladékot, mindig PET-palackból visszük le a legtöbbet a házunktól öt méterre található szelektív kukákba – felelte a megyeszékhelyen élő Bús Ferencné.

Bús Ferencné

– Nemcsak elkülönítetten gyűjtjük a papírt és a műanyag flakonokat, hanem ez utóbbiakat gondosan össze is tapossuk, hogy minél kisebb helyet foglaljanak el – mondta Fintor Józsefné, aki nyíregyháziként örül a kialakított szelektív udvaroknak.

Fintor Józsefné

– Sokáig így tettünk, de már nem kapunk a külön gyűjtéshez és elszállításhoz zacskót, sajnos most minden egybe megy – említette a Tiszaeszláron élő Fórián László.

Fórián László

– A házunk közelében van a szelektív gyűjtő, ezért egyértelmű, hogy szortírozzuk otthon a szemetet, és mindenkinek így kellene tennie – fogalmazott a nyíregyházi Kiss Dániel.

 Kiss Dániel

– Hihetetlen mennyiségű csak az a papír, ami hétről hétre a szóróanyagokból összejön. De a papíron kívül a fém és a műanyag hulladékot is szelektíven gyűjtjük – mondta a nyíregyházi Bordás Béla.

Bordás Béla

KM-PS

Címkék:hirdetés