Helyi közélet

2012.03.10. 20:30

Egy évtizede a pálinka piramis csúcsán

Jubilál az Agárdi Pálinkafőzde, a minőségi pálinkakészítés megújítója, melynek nemzetközi hírű tulajdonos-főzőmestere 2010 óta tagja a Szatmár-Beregi Pálinka Lovegrendnek Tízéves fennállása alkalmából tartott március 8-án sajtótájékoztatót - stílusosan a Gellért-hegy csúcsán a legrangosabb hazai és nemzetközi díjakkal elismert Agárdi Pálinkafőzde.

Jubilál az Agárdi Pálinkafőzde, a minőségi pálinkakészítés megújítója, melynek nemzetközi hírű tulajdonos-főzőmestere 2010 óta tagja a Szatmár-Beregi Pálinka Lovegrendnek Tízéves fennállása alkalmából tartott március 8-án sajtótájékoztatót - stílusosan a Gellért-hegy csúcsán a legrangosabb hazai és nemzetközi díjakkal elismert Agárdi Pálinkafőzde. Az évente több mint 100 ezer kézi palackozású, sorszámozott pálinkát előállító főzde a kezdetektől jelentős szerepet vállalt a pálinka minőségének és fogyasztási kultúrájának megteremtésében, egyúttal a szintén 10 éves pálinka névhasználat alakításában.Az Agárdi közel negyven termékből álló kínálatának legnépszerűbb tagjai az indulástól kezdve a kajszi, a cigánymeggy – amelynek neve mára összeforrt az Agárdival – és a körte. A főzde az évforduló apropóján idén 10 új italkülönlegességgel bővíti palettáját, amelyek garantáltan nagy meglepetéseket tartogatnak a fogyasztóknak, és ezzel várhatóan a cég piaci pozíciója is tovább erősödik. A következő 10 évben is törekednek arra, hogy a pálinka a nemzetközi színtéren egyre nagyobb népszerűségre tegyen szert.Az eseményen „premier előtt” mutatkoztak be a 2010-es évjáratú Agárdi Érlelt Kadarka törköly, az Érlelt Szomolyai Cseresznye, valamint a Miraculum Cseresznye pálinkák. 

Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde egyik tulajdonosa és a 2009-es év főzőmestere a jubileumi eseményen beszámolt a cég eddigi sikereiről és terveiről: „Első bevételeink elsősorban a barátok, ismerősök meggyőződéséből fakadó vásárlásaiból származtak. Ma már országos lefedettséggel forgalmazzuk minőségi pálinkáinkat és szolgáljuk ki az egyre növekvő vásárlói igényeket.” Majd hozzátette: az indulás évében 5 000 palackot készítettek és ez a szám évről-évre nőtt: 2008 óta már több mint 100 000 palack pálinka kerül ki az üstökből évente. 2010-ig minden évben nőtt az árbevételük is, és a gazdasági nehézségek ellenére 2011-ben tudták tartani az előző évi forgalmukat (322 millió forint); idén a tavalyihoz hasonlóra számítanak. 

A főzde a következő 10 évben is a manufaktúrában gyártott, minőségi pálinkagyártás meghatározó szereplője kíván lenni, és törekszik arra, hogy a pálinka a nemzetközi piacon is egyre nagyobb népszerűségre tegyen szert. A különleges minőségű, kézzel palackozott és sorszámozott Agárdi pálinka megkerülhetetlennek bizonyult a hazai gasztronómiában és a kiskereskedelemben is (ez az arány egyébként szinte a kezdetektől 60-40%). Külföldön is elindult az Agárdi értékesítése: Magyarország mellett már kapható Belgiumban, Németországban, Spanyolországban, Svájcban és Szlovákiában, prémium minőségű, magyar delikát termékeket forgalmazó üzletekben. 

Az Agárdi Pálinkafőzde a korábbi évjáratok értékét szeretné bemutatni azzal, hogy március 8-án meghirdette azt a csereakciót, amelyben a hónap végéig (vagy évjáratonként és ízenként 6 darabig) várják a 2002-2010 között palackozott Agárdi gyümölcspálinkák felajánlását, amiért cserébe annyi palack 2011-es évjáratút adnak, ahány éves a felajánlott pálinka. A jubileum alkalmából elindították a „Cseppfogó” programot is: a törzsvásárlók az Agárdon és a társaság honlapján üzemelő webshopon keresztül vásárolt termékek után virtuális „pálinka cseppeket” kapnak, amelyek a következő vásárlások során fizetőeszközként lesznek felhasználhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában