MSZP-sajtótájékoztató | MSZP: Visszaállítani az önkormányzatiság alapjogait!

Nyíregyháza – Húsz éven keresztül konszenzus alapján működött az önkormányzatisághoz való jog. A helyi emberek döntöttek a helyi ügyekről, de 2010-ben az Orbán-kormány felrúgta ezt a gyakorlatot – mondta csütörtökön nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Simon Gábor országgyűlési képviselő, aki jövőre Miskolc város MSZP-s polgármester-jelöltjeként indul majd a választáson.

Mint mondta, ha az MSZP kormányra kerül, visszaállítják az önkormányzatiság alapjogait.

Dr. Szabóné Müller Tímea, aki Budapesten országgyűlési képviselőjelölt, az MSZP jövőprogramjának öt alappilléréről szólt. Az MSZP céljai között szerepel a gyermekéhezés felszámolása, az anyák munkahelyvédelme, a munkavállalók érdekében a munkahelyteremtés, a kis- és középvállakozások fejlesztéséhez adót csökkentenének, valamint visszaállítanák az öregségi nyugdíjat, a rokkantnyugdíjat, s 65 év felett ismét ingyenes lenne az utazás.

Jeszenszki András országgyűlési képviselőjelölt (Nyíregyháza) hozzátette: fontos a demokratikus működés megteremtése, a helyi közösségek kapják vissza döntési jogukat. Nagy László, az MSZP városi elnöke azt emelte ki, hogy a jelenlegi rendszer működése az oktatásban, a szociális szférában nehézkes, rugalmatlan.
hirdetés