Helyi közélet

2012.03.01. 10:34

Lezárult a kistérségi projekt Vásárosnaményban

Vásárosnamény - Több mint száz embert mozgatott meg az a két éve futó projekt, melynek zárórendezvényét szerda délelőtt tartották Vásárosnaményban.

Vásárosnamény - Több mint száz embert mozgatott meg az a két éve futó projekt, melynek zárórendezvényét szerda délelőtt tartották Vásárosnaményban.A képzésre, önkéntességre és kistérségi rendezvények, civil fórumok megszervezésére épülő program 2010 nyarán kezdődött és összesen 52 millió forint uniós támogatással valósult meg. A részletekről Kovács László, a FIX Ifjúsági Egyesület elnöke beszélt lapunknak.

– A projekt három lábon állt. Egyik a képzésre épült, 20-an szereztek a képzéssorozat végeztével szociális asszisztensi OKJ-s képesítést. Ötven-ötven személy vett részt digitális kompetencia fejlesztésben illetve kulcskompetencia képzésben. Ez utóbbi az optimális munkavégzéshez szükséges készségek elsajátítását jelenti. A másik fontos elem az önkéntesség volt, több mint százan dolgozatak kistérségi szociális intézményekben, gyereknapot, augusztus 20-i ünnepséget bonyolítottak le, szemetet szedtek, környezetvédelmi feladatokat láttak el többek közt Gyürén, Csarodán, Gergelyiugornyán. A projektben résztvevők civil fórumokat és kistérségi rendezvények megszervezésében is közreműködtek – közölte Kovács László elnök, aki kiemelte: sokat segített a lebonyolításban és szervezésben az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság is. 

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában