Nagyvilág

2008.10.11. 16:22

Ellopták a Bond-féle arany pisztolyt

<p>Egy hertfordshire-i filmstudióból ellopták az 1974-es James Bond filmben szereplő arany-pisztolyt, derült ki a Telegraph című brit napilap szombati internetes kiadásából.</p>

A nemesfémből készült fegyver 80 ezer fontot (több mint 26 millió forintot) ér és a Scaramangát alakító Christopher Lee használta az "Aranypisztolyos férfi" című Bond-filmben, amikor meg akarta ölni az akkor másodszor brit titkosügynököt játszó Sir Roger Moore-t.

A filmben a rendkivül jómodorú Scaramanga egy tollból, cigarettásdobozból és öngyújtóból állítja össze a fegyvert. A bérgyilkos kiválasztott áldozataival egyetlen aranygolyó kilövésével végzett, de Bond-ban méltó ellenfelére akadt.

Az ügy kapcsán a lap interjút kért Roger Moore szóvivőjétől is, aki viccesen annyit mondott, "kérdezzék inkább Christopher Lee-t, vagy inkább kutassák át a házát".

A studió azt reméli, hogy a pisztolyt egy Bond-gyűjtőnek próbálják majd eladni a tolvajok, aki segíthet a nyomozásban. A személyzet nem tudja, pontosan mikor tűnhetett el a fegyver, de a tényt pénteken este jelentették a rendőrségnek.

A Hertfordshire-i filmgyárban jelenleg Nicolas Cage legújabb filmjét, a Kick-Ass-t forgatják.

Kapcsolódó cikkek:
· Kinizsi Ottó rosszul lett
· Holly dobta a nyuszicézárt Holly Madison 2008.10.10.
· Meghalt BB Évi párja
· Olvassa bulvár híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!