Nagyvilág

2008.11.02. 12:48

Dunaszerdahelyi meccs: Egy magyar állampolgár van még kórházban

<p>Pozsony - A legfrissebb értesülések szerint egy magyar állampolgárt ápolnak még a dunaszerdahelyi kórházban, ám állapota nem súlyos - mondta vasárnap a Független Hírügynökségnek a pozsonyi magyar konzul. Farkas Géza hozzátette: a szombati mérkőzéssel összefüggésben 16 magyar állampolgárt állítottak elő a szlovák rendőrök, ám mostanra mindenkit elengedtek. A konzul szerint - aki a helyszínen nézte a mérkőzés második félidejét - elképzelhető, hogy a stadionban indokolatlanul léptek fel a rendőrök.</p>

Farkas Géza tájékoztatása szerint 11 embert a mérkőzés közben emeltek ki a rendőrök, majd elengedték őket. Öt embert kábítószer-birtoklás ügyében hallgattak ki, egyikük ellen eljárás indul, de őt is szabadon engedték. A meccsen egyetlen magyar állampolgár sem sérült meg súlyosan.

A konzul értesülései szerint több magyar állampolgár is jogi úton kíván elégtételt kapni a szlovák hatóságok esetleges túlkapásaival kapcsolatban. Ők elsősorban a határátlépéskor tapasztalt indokolatlan feltartóztatást sérelmezték. Hivatalosan, írásban azonban eddig egyetlen beadvány sem érkezett a konzulátusra.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, szombaton, Dunaszerdahelyen a DAC-Slovan labdarúgó mérkőzésen a szlovák rendőrök a Magyarországról érkezett szurkolókra támadtak. A szlovák hatóság szerint a beavatkozásra azért volt szükség, mert szerintük a magyarok köveket dobáltak rájuk. A helyszínen tartózkodó újságírók szerint nem történt a magyarok részéről agresszió, ellenben a pozsonyi drukkerek petárdákkal dobálták saját rendőreiket, ám azok inkább a magyar szurkolótábor ellen léptek fel. A meccset félbeszakították. Összesen 31 embert állítottak elő, köztük 16 magyar állampolgárt. Ötven ember megsérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!