Nagyvilág

2008.11.22. 12:19

Farkaslánynak csúfolják a szőrös arcú gyereket

<p>Nat Sapsupan egy tájföldi kislány. Egy olyan betegséggel született, hogy szinte az egész feje, és még néhány testrésze is szőrös.</p>

A nyolc éves Nat egy genetikai mutáció következtében lett ilyen. A bangkoki orvos azt mondta, még sosem látott ilyet.

Nat szülei mindent megtettek, hogy segítsenek lányuknak. Két éves korában brutális lézeres kezelésnek vetették alá, ám abba kellett hagyni, mert a sugarak irritálták a kicsi szemét. Később kenőcsökkel próbálkoztak, de attól meg kiütései lettek a gyereknek.

Farkaslánynak, vagy majom arcúnak gúnyolják a többiek.

- Sírok, amikor bántanak, vagy ujjal mutogatnak rám – mesélte a nyolc éves kislány.

Folyton kérdezgetik

Atrocitások pedig folyamatosan érik.
- Amikor sétálunk, az emberek folyton kérdezgetik, ez egy maszk e Naton. Miután elmagyarázom nekik a betegségét, nem bírják ki, és megérintik az arcát – mondta Samraegon, Nat apja.

Nemrég a szülők gondoltak egy nagyot, és leborotválták a kisiskolás fejét. A művelet egy óráig tartott. Nat még sohasem látta az arcát, el sem akart jönni a tükörtől. Nézte, és tapogatta magát. A szőr azonban hamarosan visszanő.

A belső érték sokkal fotnosabb

- Így sokkal jobban tetszettem magamnak – jegyezte meg az apró hölgy.
Az ősök azonban elhatározták, hogy nem fogják rendszeresen borotválni a lányukat, helyette inkább hozzászoktatják a helyzethez, és megtanítják neki, hogy a belső értékek sokkal fontosabbak.

- 5perc.hu -

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!