Nagyvilág

2010.07.20. 16:31

Ján Slota állítólag kész lemondani pártja vezetéséről

<p>Ján Slota kész lemondani a Szlovák Nemzeti Párt elnöki posztjáról - értesült a szlovák TA3. A pozsonyi hírtelevízió szerint a parlamentbe épphogy csak bejutó párton belül egyre nagyobb a nyomás, hogy Slota helyére Anna Belousovová alelnök kerüljön.</p>

A TA3 úgy tudja, Slota nem is indul újra az elnöki tisztségért. Pártja a június 12-i választáson 2006-hoz képest több mint 140 ezer voksot veszített, és alig haladta meg az ötszázalékos bejutási küszöböt. A négy év kormányzás után ellenzékbe került Slotáéknak 9 képviselőjük van a 150 fős pozsonyi parlamentben - tizeneggyel kevesebb, mint korábban.

A hírcsatorna szerint a párton belül egyre nagyobb a nyomás, hogy korábbi fő riválisa, Belousovová legyen a vezető. Slota mellett ő a nemzeti párt legismertebb politikusa, gyakran szerepel a sajtóban is, korábban parlamenti alelnök volt.

Slota egy további helyettese, Rudolf Pučík nem tartja kizártnak, hogy a szeptemberi tisztújításon több jelölt is lesz. Hozzátette, bárki kerül is a Szlovák Nemzeti Párt élére, nem lesz irigylésre méltó helyzetben.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!